Thursday, September 10, 2009

minggu yang huru hara

hmmm..minggu ni sibuk sangat sampai tak sempat nak update blog..
penat tu tok sah kata la... dah la sibuk dengan recipe testing...test..lab report...
majlis bukak pose...
majlis pentauliahan pangkat...
banyak nye keje...
esok ade test..pagi lak tu..
malam ni pulak ade recipe testing..
hopefully...jadi la den masak...
bukan ape..
cara nak masak tu den konfius sikit..
den kene tanye mak den nanti...pasal kuih tu...waktu nak masukkan eggs mixture yang ade tepung tu...
kene tuang semua atau, tuang 1/3 then steam...
and then 1/3 lagi and steam... and lastly.. 1/3 lagi...and steam...samapai masak?
tapi den rase macam berperingkat2..
kalo tuang semua...mesti tak masak tang part tengah..
tak pasal2 encik H keracunan sebab makan makanan tak masak...
den pon macam takut je...kuih tak jadi...

semalam, hampir semua group petang tak jadi..
kene buat lagi sekali..
kalo boleh ..den tak nak buat lagi sekali..
penat sangat.... sampai den rase nak balik umah n tido...
lepas test esok ade buat kek..

den nak ikut.fateh...gi beli tudung...
tudung untuk mak den tak beli lagi...
huh..
penatnye..
pasni..den ade mis en place
kene rendam beras pulut..
hopefully semua menjadi...

balik malam ni..den kene study...
ataupun tido and then lepas sahur dah tak tidur...
kalo tak masak den...nak jawab test nanti..
dah la soalan encik H tu boleh tahan susahnya...

P/S: siapkan lab report microb 2, lab dapor, study untuk test...jumaat- test, buat kek sampai kul 3
majlis buka pose (sabtu), kelas uniform (sabtu), raptai tauliah pangkat..(sabtu), majlis tauliah (ahad)

1 comment:

  1. salam...gd luck for recipe testing....sediaka ketahanan mental ya......jgn jadi mcm kmi sudah....2.30 pagi baru alik ilik...ahaks....

    ReplyDelete