Monday, October 19, 2009

latihan medan sesi julai 2009/2010

Hari khamis lepas, den telah menjejakkan kaki ke bukit lawit, tasik kenyir bagi menjalankan aktiviti wajib anggota sispa umt iatu latihan medan. latihan yang berlangsung selam 3 hari dua malam dan dirasmikan oleh datuk din yang merupakan timbalan komandan kor sispa umt .



ceh, formal la plak...

sepanjang berada 3hari dua malam kat sane...

byk la jugak aktiviti yang dijalankan contohnya,... ldk..(ni memang la wajib ade... xsah kalo xade)

flying fox( sispa 3 je k)

teknik menyelamat...

turun bukit teknik australian and normal repelling...

explorace...

dan yang best sekali ...

exam dan test dalam hutan...

huhuhuhu



pengalaman den plak...

nak dijadikan cerita waktu sampai tu dalam kul 2ptg..

oleh kerana barang2 x sampai lagi...kami terpaksa melakukan aktiviti tanpa alatan seperti sesi suai kenal dalam hujan...



habis lencun kiteorg...

menggigil pon ade...

baju tu plak...kiteorg xtukar sampai ke malam...

jadi kalo yang lemah antibodi tu memang confem demam



lepas barang sampai...aktiviti memasang khemah dan solat berjemaah..

lepas makan baru aktiviti bermula.

malam pertama di bukit lawit..

majlis perasmian dari datuk din dan aktiviti mengikat tali....



pagi hari kedua,

kami meneruskan aktiviti dengan aktiviti menyelamat mangsa...

mangsa akan diangkat menggunakan strecher dan menuruni cerun dan anak sungai..

kesian gak pada sape yang jadi mangsa..

cramp kaki...huhuhu



waktu ni lah den jatuh..

satu jatuh dalam kolam ikan..sebab org yang pegang strecher kat depan tarik strecher tanpa tengok org belakang..

gedebuk jatuh dalam kolam..

pastu atas jambatan plak..

sebab nak cepat, den tergelincir dar jambatan dan jatuh...

kepala, punggung, dan tangan den terhentak kat tangga jambatan tu...

sakit wooo

sampai lebam tangan den..

kepala pon bengkak

pastu lak atas batu...waktu nak daki cerun..

hai..macam2 la den ni..


tapi seronok..

bersambung..



No comments:

Post a Comment