Wednesday, July 29, 2009

white stock oh white stock

hari ni, buat white stock...
macam mane nak cakap ek...
white stock tu macam chicken stock yang kite beli dalam kiub tu...
tapi yang ni, ori yer...
dlm bentuk cecair...

warna dah cantik...
tapi rase die cam hampeh
hehehe

dah patutnya kene simmer sampai 1-2 jam
tapi wat dalam satu jam je
tak cukup masa.....



Wednesday, July 22, 2009

kelas dapurku..

hari ni den masak kuih....ala kuih lompang namanya...
nak dijadikan cerita.. kuih lompang tu tak menjadi la plak...
hmmm.... rupenya baru tau tak letak gula....
hahaha
bila rasa... memang tak sdap...
huhuhu nasib la...sape suruh tak pernah nak masak kuih....

kalo setakat nak makan kuih sanggup tapi kalo nak masak kuih...serender angkat kain putih... dalam 4 kumpulan hanya satu je yang menjadi...
yang lain sepesen je bentuk kuih die...

mungkin silap den jugak... sebab terlepas pandang sewaktu chef buat demo.... next class denakan buat betul2...

jia you...