Monday, August 31, 2009

hannah montana the movie

semalam kan intenet slow...
jadi den buat keputusan nak tengok movie je...
pelik la... intenet tak leh nak bukak web tapi chatting still on...tak tahan betol

borak sekejap dengan adik...
sambil tengok cerita hannah montana the movie...
well best gak dapat release tensen macam ni..
nasib baik report dah siap...
tinggal report makanan je...
hopefully boleh buat malam ni dengan cepat..

report microb tu...agaknye kene hantar esok ke?
hopefully tak...
malas benor nak buat...
(maaf dr...)

pening nak buat report microb...
lepas ni nak wat la...
tak nak kene marah ngan dr..
dr pun dah nampak macam pilih kasih je...
tak tau la

tapi tengok la macam mane...

P/S: buat keje awal2 huhuhu

Saturday, August 29, 2009

dah ari sabtu

hari ni dah ari sabtu... esok ahad dah ade klas balik...
huhuhu
ape nak wat? dah nasib...
rase macam malas nak gi klas...sebab... tensen la duk kat klas...

tp lepas mendapat suntikan semangat....
kene la gi klas...!!!
hahaha
ape die suntikan semangat tu?
haaa ni la nak cerita sket...
den dapat.... tajaan biasiswa dari jpa...
alhamdullilah...
rezeki bulan pose la katakan...
sekarang tengah tunggu dokumen...
nanti sibuk la sket....

hmmm.... kawan den yg kat ukm kate
" welcome 2 rich people club"
ape da budak tu...
ye la die pon dapat tajaan jpa jugak...tp dah lame... mase sem 1 lagi sebab result matrix die gempak..
den ni yang tak berape pandai kene la berusaha untuk dapatkan biasiswa untuk sem 3.....

lepas ni... mungkin tak de la berhutang banyak sangat dengan ptptn...
den nak batalkan ptptn....
bile nak wat tah...yang pastinya sebelum sem depan... dah tak sanggup nak menaikan hutang dengan ptptn...

hahahaha....
den akan berusaha dengan lebih tekun dan jayanya walaupon belom tentu den dapat dekan lagi sem ni.....hhaha
semua sebab lab dapur tu la..
tapi kalo dapat den memang bersyukur...

P/S: same2 la kite berusaha

Wednesday, August 26, 2009

kelas dapur pertama dalam pose....

hari ni first lab dapur dalam bulan pose... penat sangat...nasib baik den dapat duk kat bilik sejuk sebab buat danish pstry.... memang best... terima kasih kat group member yang paham yang den x berapa sihat hari ni.. jadi diorang takut den pengsan, terus je antar den ke bilik sejuk...kalo duk kat dalam dapur yang panas tu...tak tahu la ape yang jadi....
pasal lecturer plak... haaa...lecturer tu dah cam muke and name den...habisla den pas ni...
den nak pakai lens n pakai topeng muka la ... biar dia tak cam...hahaha

danish pastry den menjadi.... siap kene puji lagi...walaupun den kene kutuk ngan lab assistant pasal pastry den yang tak berapa menjadi tu... ade ke diorg kate pastry den macam kena penyakit kusta? tak patut...tak patut... lagipon den tak amik hati sangat....sebab diorg bergurau je..... pn D tu baik sangat hari ni... den siap boleh gurau2 lagi dengan die... die siap tolong den keluarkan banana bread dari mould and die tolong den foldkan pastry.... macam2 yang die wat hari ni...

kesimpulannya, kelas hari ni den rase cam best sangat walaupon dalam bulan pose... penat tu memang la penat... tapi lecturer tak marah2 and kebanyakkan recipe kiteorg menjadi... thanx to my group member.... banana bread je tak berapa menjadi sebab kurg masak...tapi lecturer cakap, kalo letak dalam 20 min lagi mesti jadi....... vanilla pulak okay je... muffin kiteorg walaupon overmix, still menjadi jugak...

hahahah
P/s: hari ni lebih baik dari semalam...

Monday, August 24, 2009

pagi yang indah

hmm
hari ni rase indah sangat...ye la
mungkin bangun tido tadi arah kiblat kot...huhuhu
banyak keje ke hari ni?
tu kite tengok la nanti...

petang ni ingat nak cari helmet...
tak tahu la sempat ke tak...
nak beli card reader sekali.. senang nak transfer gambar...al maklumla telefon xde cabel...huhuhuhu
ape2 hal...mulakan hari ni dengan sejuta senyuman...
wah3 macam ahli motivasi la pulak....
rindu betul nak balik...
hehehee (walaupun baru balik dari umah)
dah karut marut ni...
okay...
tatata

Sunday, August 23, 2009

second day puase....!!!

OMG!!
terok betul hari ni....
kene gastrik beb...
malas la nak bukak pose...tapi cam sengsara la plak.. (tgh duk sakit pon sempat gak tulis blog)
hehehe
cam nak pengsan lak..
harap public speaking class nanti die tak panggil name den....
huhuhuhu

dah la video tak jumpe2...
harap die habiskan sape yang tak buat public speaking lagi...boleh la lari...nak download tapi cam tak lepas2....

Saturday, August 22, 2009

first day puase?

1 ramadhan..
hari ni la tu...
den naik bas ke kt...
penat sangat...terasa hari ni sangat panjang...dah la report kitchen tak siap lagi...
hmmm...pose tu tak la penat...tapi penat bile balik2 u dah start test... nak study lagi...huhuhu
duk umah memang la tak study...nak study tp mesti tak jadi...
huhuhu
ingatkan dapat la bukak pose kat umah tapi x dapat...
sempat sahur je....

bukak pose tadi... makan kfc je....terpakse sebab sampai kt dah lewat petang...
yang terdekat, makan kfc je...
nak telan mcD tak sanggup la...

ni skrg tengah jadi ular kekenyangan...
dah la nak buat video public speaking lagi...
mummy, daddy help me!!!!!!!!!!!



P/S: buat la keje awal2....huhu

Thursday, August 13, 2009

penderitaan berhenti seketika

hahaha
boleh la rehat malam ni..
tido2 ke...
nak qada tido puas2 n main2 intenet puas2....
rindu nak chat ngan kawan2
dah siap lab report
rase macam lepas la sangat...

yeyeye
boleh la balik rumah dengan aman...
nak balik2....
ponteng la perbarisan esok..
balik rumah lebih best..
nak beli ayam pastu nak wat chicken chop
boneless punye...

nak masak nasi pakai dapur gas..
tak nak pakai rice cooker....

hahaha
yok balik rumah...
hahahaha

Wednesday, August 12, 2009

semalam yang teruk dan hari ni yang hmm...

semalam satu kelas den kene marah ngan 4 org lecturer
rase macam teruk sgt attitude kieorg ..
lecturer ckp kat depan diorg wat hal lain kat belakang...
sampai ade yang naik marah smpai kuar dari kelas
hari ni plak,
penat duk kat dapur..
masak satu ape pun tak jadi..
nasi letak gula,
masak lemak ayam tak masak
sauce tak jadi,
sambal masin
stir fried sayur masin
nasi lembik...

mesti bangun arah tak betul ni...
ni nak di wat danish pastry malam ni..
tak tahu la balik kul brapa
nak wat lab report microb lagi...

cepatlah balik rumah...
tak tahan dah ni...

huhuhuu

Saturday, August 8, 2009

latihan menyelamat aras tinggi....

hari ni den pergi ke kem jpam negeri

best jugak...

ade latihan menyelamat aras tinggi...

descending bangunan gune teknik normal repelling

ascending bangunan plak gune teknik apa tah...

tapi penat giler la

sampai mengigil tangan lepas habis buat...



waktu turun bangunan (tinggi kira 60 kaki)

memang gerun seh

tapi bila dah duk atas tu pegang tali...

nak tak nak memang la kene wat...

jadi memang best



pasal naik bangunan plak...

letih tangan den nak naik pakai taki tu...

sampai den berehat kat atas tali...

ceh...ala2 kumpul daya nak panjat..

last2 leftenen roslan plak nak bagi tangga...



bila dah selamat sampai...

yuyu cakap
mane leh cam ni....

jadi den terus je cakap...

"tak nak!!! saya nak panjat sampai atas pakai tali..............."

Leftenen tu siap senyum


"bravo la ko.... org bagi tangga taknak pakai...nak jugak pakai tali tu...."

den pun sengih2 sambil baring2 atas peha si sikin...

empuk macam sofa....



nak tergelak pun ad bila tengok sorang2 turun...

ade plak nak mintak izin turun....

tapi cara salah

dah nervous...

bukan ingat ape pon...



den ingat lagi ade satu budak( nama dirahsiakan) cakap

" penyelamat, saya....(nama dirahsiakan) mintak keturunan dengan teknik rebonding!!!"



hahaha

kiteorg yang kat bawah ni terkekek2 ketawa...

ape la dak ni...nervous sangat samapi habis diubahnya arahan mintak turun...



arahan yang betulnya macam ni bunyinye...

" penyelamat, saya... minta izin untuk turun menggunakan teknik normal repelling"



haaaa macam tu la....

nak wat cam ne...kalo dah nervous kat atas tu macam2 boleh jadi....



pengalaman yang best...

dan sangat berharga....



P/S: den nak wat lagi.... hope lepas raye ade bannyak aktiviti luar...

Friday, August 7, 2009

jangan rancang hidup anda

semalam, den keluar ....
ceh, kononnya nak makan kat food court je...
bersiap pun ala kadar je la...
ala setakat makan kat food court tu, pakai selipar jepun pun takpe..
den pakai,
slack hitam yang memang ala2 nak lusuh, sweater merah, pastu tudung putih yang selekeh je

naik kereta ngan fateh n jie,
dari jalan nak ke food court...
boleh lak terlajak kat kfc batu buruk...
jauh nye terlajak...

pastu diorg ni gunakan alasan den nak beli kertas a4...
gi la giant...
nak gi mydin...
penuh org...
tema semalam sharing is caring...
berpayung tiga org...

pelik tau..
setiap kali kiteorg nak keluar bertiga..
mesti hujan..
hahaha
hujan rahmat la katakan
dah masuk giant tu...
tok sah cakap la

dari kertas a4 jadi la mende lain...
hahaha
den jumpa miss zuraidah...
mesti die kenal..
siap berhai-hai...
berbye-bye lagi

hehe...keluar dari kul 8mlm
sampai kat asrama kul 11 malam..
nasib baik guard tak tutup lagi..
kalo tak...
merempat la malam tu.

begitu la ceritanye..
rancang nak makan kat food court
alih2 jadi mende lain...

kadang kala hidup tak payah nak rancang...
hehehe
jangan tiru aksi ini di rumah tau...

Wednesday, August 5, 2009

hari yang tah ape...

hari ni den masak...broccoli soup, tofu soup, fish stock and seafood fried kuey teow...
banyak benda nak masak...sampaikan huru hara rase duk kat dapur tadi... penat tok sah nak cakap la...memang den penat...

tapi berbaloi...
walaupun kene marah....
entah la dah takde perasaan nak melawan cakap orang...
kalo dulu memang la berangin satu badan...
sekarang ni memang kurang sket...
biar la

mungkin sebab dah nak dekat bulan pose...
next week dah boleh balik rumah..
tak sabar rasenye...

yok balik rumah ngan den...
mama ..
i'm going home..

Tuesday, August 4, 2009

sibuknye hari ni...

hari ni den ade kuiz...
banyak benor la nak bace...
hope boleh jawab..
lab report tak siap lagi...
nasib baik dah siapkan kerja pgn tu...
kalo tak merana la den..

dah bace sket tapi tengok la cam mane...
kalo okay...dapatlah jawab..
kalo tak..hehehe
paham2 sendiri la..

lab report makanan tak siap lagi...
hope boleh siapkan malam ni...
kalo tak merana dan huru haralah kehidupan den esok...
hahahaha

berusahalah

P/s: terima kasih kat senior sebab tolong editkan assgnment den semalam...jasamu dikenang

jia you.....

Monday, August 3, 2009

penat tak abis2...

teruk betul la pak cik tu...
ade ke pakse kiteorg semua gi family day....
dah orang cakap tak nak gi lagi la die nak paksa...
ingat org ni senang sangat la....
benci2.....
tak suke....

ni la cheq rase nak boikot mamat ni...
dah la perasan hensem...
bajet die la yang terer bile wat prposal...
padahal yang buat keje org lain...

pengarah projek konon..
blah la wei...
pakse2...
bukan wat ape sangat pun..
setakat sukaneka...
main kat pantai...
dah la esok ade unit beruniform...

die ingat org ni takde keje lain ke?
heee..
geram.....

lab report malambak...
tugasan lagi....
pening....

tengok la macam mane nanti..
kalo rajin turun..
kalo tak...
lantak pi depa la.....
cheq tak kisah....

Sunday, August 2, 2009

i'm lipan girl

malang sungguh ari rabu minggu lepas..
dah la buat stok ayam tak menjadi ..
pastu dengan letih2 balik rumah plak..
den jadi mangsa sengatan lipan...

macam mane kene sengat dek lipan tu?
haaa..
ni la nak cite sket...

lepas balik dari kelas memasak..
den pun duduk la kat ruang tamu sambil menikmati santapan tengah hari sambil membaca novel online...
tengah syok2 duk malan sambil membaca....
den rasa ade benda merayap kat tengkuk....
apa lagi den tepis la benda tu..
ingatkan semut gatal miang...
aik...asal semut ni panjang lak..

sekali tu...dah rasa sakit kena gigit...
ingat semut yang gigit..
tepis punye tepis lipan lak yang jatuh atas bahu den....
apa lagi...
menjerit la den.....

nasi tah ke mana....
laptop tah ke mana...
kawan serumah den pun terkejut...

cari2 lipan tu...
tapi tak jumpa2..
jadi den terus je salin baju..
jumpa pak guard,,,,

nasib baik pak guard ade...boleh la hantar den gi klinik....
terima kasih pak guard...

hmmm...
dah sampai kt klinik...
junior lak penuh kat dalam klinik...
buat medical check up...

dengan muka pucat plus tahan sakit...
den gi la...
pak mad pemandu ambulance tu duk sengih2....
yela...dulu den yang jadi paramedik...
sekarang..lain plak citenye...

bila kate dah start rase loya....
terus je masuk bilik rawatan....
tekanan darah turun,
muka pucat....
heart beat laju..
doktor pun macam nak hantar gi hospital.

lepas kene 2 injection...
bagi ubat...
den pun balik....
ditemani lin....

hahaha
balik tu terus je den tidur...
penangan ubat tu....
mata tetap stim walaupun tak ngantuk...
hahaha
sekarang dah baik sket...

kerja yang tertangguh kene la siapkan ...
banyak woooo....
tak tahan...
makan ubat mesti ngantuk...

lepas ni mesti bleh jadi cam spider man...
hahaha

P/S: terima kasih kat semua yang amik berat pasal den...waktu den sakit ari tu...
sayang semua..