Friday, October 30, 2009

food chem exam coming..

esok tepat pukul 3 den akan menjawab third paper utk this sem iaitu food chem..
well, den tak abis bace lagi..
so xtahu la sok bleh jawab ke tak..hopefully boleh jawab..
by the way, cuak jugak nak buat exam practical utk subjek mkn3408
walaupon ari tu den sempat, tapi still cuak jugak..macam mane ek..
tah la tengok la nanti.. takut tak sempat nak siapkan apple pai..
nasi and sambal ok..
paprik takut jugak sebab ari tu den lupe nak letak daun limau purut..
jadi la ayam masak kicap..yang bestnye.. en H x marah pon..
ni yang den syg kat en H ni..
walaupon die selalu perli den..pasal kuih seri muka yang x berseri tu, die bg recommendation cara nak baikpulih masakan den yang x berape sedap..
hahaha
okay la..
den nak study.. banyak lagi yang den tak bace..
hopefully by 12pm tomorrow i will finish everything and get ready 4 my favourite subject..
so, jia you...

p/s : baru bace carbohydrates... 4 chapter to go



Friday, October 23, 2009

yeye mama datang!!!

hari ni mama and abah datang dari kuantan..
bestnye..
dah la den kene alergik ubat...
boleh la bermanja2...
pastu mama buat nasi minyak..
makan berjemaah dengan roomates..
huhuhuhu

lusa dah start exam..
nanti hari ahad ni mama and abah singgah lagi dari kelate...
hopefully boleh jawab exam dengan baik....
yeyeye...
x sabarnye nak abis exam...boleh la balik..

Monday, October 19, 2009

latihan medan sesi julai 2009/2010

Hari khamis lepas, den telah menjejakkan kaki ke bukit lawit, tasik kenyir bagi menjalankan aktiviti wajib anggota sispa umt iatu latihan medan. latihan yang berlangsung selam 3 hari dua malam dan dirasmikan oleh datuk din yang merupakan timbalan komandan kor sispa umt .



ceh, formal la plak...

sepanjang berada 3hari dua malam kat sane...

byk la jugak aktiviti yang dijalankan contohnya,... ldk..(ni memang la wajib ade... xsah kalo xade)

flying fox( sispa 3 je k)

teknik menyelamat...

turun bukit teknik australian and normal repelling...

explorace...

dan yang best sekali ...

exam dan test dalam hutan...

huhuhuhu



pengalaman den plak...

nak dijadikan cerita waktu sampai tu dalam kul 2ptg..

oleh kerana barang2 x sampai lagi...kami terpaksa melakukan aktiviti tanpa alatan seperti sesi suai kenal dalam hujan...



habis lencun kiteorg...

menggigil pon ade...

baju tu plak...kiteorg xtukar sampai ke malam...

jadi kalo yang lemah antibodi tu memang confem demam



lepas barang sampai...aktiviti memasang khemah dan solat berjemaah..

lepas makan baru aktiviti bermula.

malam pertama di bukit lawit..

majlis perasmian dari datuk din dan aktiviti mengikat tali....



pagi hari kedua,

kami meneruskan aktiviti dengan aktiviti menyelamat mangsa...

mangsa akan diangkat menggunakan strecher dan menuruni cerun dan anak sungai..

kesian gak pada sape yang jadi mangsa..

cramp kaki...huhuhu



waktu ni lah den jatuh..

satu jatuh dalam kolam ikan..sebab org yang pegang strecher kat depan tarik strecher tanpa tengok org belakang..

gedebuk jatuh dalam kolam..

pastu atas jambatan plak..

sebab nak cepat, den tergelincir dar jambatan dan jatuh...

kepala, punggung, dan tangan den terhentak kat tangga jambatan tu...

sakit wooo

sampai lebam tangan den..

kepala pon bengkak

pastu lak atas batu...waktu nak daki cerun..

hai..macam2 la den ni..


tapi seronok..

bersambung..



Monday, October 12, 2009

publics speaking


malam ni den ade public speaking..
x sabarlak pulak nak public speaking ni...
tapi takut jugak tak dapat buat yang terbaik..maklumlah ..den ni gugup kat depan org ramai..stage fright la katakan...
den nak cakap pasal gigi palsu malam ni..

ape2 hal den ulas malam nanti...
den takut kelu lidah untuk berkata2...
kaki ku keras bak batu bata...
mata berpusing bagai nak buta..
hahahhaha

ape2 je la....
jia you...

Saturday, October 10, 2009

baik punye jadual exam

tengok la...punye la tension sampai tangkap gambar pon pelik2...
jadual exam teruk la...macam tak leh terima je bile microb and pgn duk rapat2...
poning gue....

ni dayah, sikin and oja...
ape benda budak ni buat kat telepon den..
den dah la tido waktu tu....
mase ni kat surau...
den tido ngan yana palapes waktu tu...
die org ni buat mengarut lak...
pe pe hal...
janji lepas tension kan...
dah la ..den nak study microbe.

Friday, October 9, 2009

expo asas keusahawanan


minggu ni sibuk sangat...

kesian semua budak food service..

terkejar-kejar dari satu dapur sampai ke dsm...

sampai tak sempat nak tukar baju...

dengan chef kot tu...

bau tepung, bau roti, bau keju...

semua ada...

sampai makan pon tak sempat..

nak buat macam mane..

dah lumrah kos kiteorg...

sibuk je....


hari rabu dan khamis hari tu,... (semlam la)

kiteorg ade expo keusahawanan...

best tu memang best ...

tapi penat tok sah nak kira la...


semalam macam sesi bergambar pon ade...

best la diorg ni...

die panggil semua budak food service and then bergambar sekali..

memang havoc...

kire semangat perpaduan tu ade la..

rasenye semua org tension minggu ni...

dapat peluang macam ni boleh la bergembira sekali sekala..


sesi evaluation group lain pon ade...

haaa.. ni yg best...

den gi la kat satu group ni...
diorg bukak cafe...
nak jual makanan..
ape lagi..den tanye la yang bukan2 kat die..
pasal HACCP pon ade..
kesian die..
dah la budak fizik.....
tapi xpe la..
bukan bidang die pon...
huhuhuhu..
dah la..cukup la setakat ni dulu..
nanti den sambung lagi...

Friday, October 2, 2009

my steak....

kisah disebalik steak di atas
  1. tomato yang di broiled tu sebenarnya dah overcooked
  2. steak terlalu banyak pepper.. sampai nampak hangit
  3. onion rings yang lemau
  4. tapi sauce die sedap
  5. parsley yang di cincang tak berape halus...

tapi kami still makan sampai habis walaupun steak tu liat dan medium well steak

hahahaha

ingat buat steak ni senang?

nampak senang tapi tah la...

x berape nak menjadi lak

hehehe