Sunday, May 2, 2010

miss housekeeping

aku meneruskan kerja2 membersihkan bilik kat fantasia beach resort.
banyak bilik nak dikemaskan.. huhu.. tema kat sane.. kalau banyak keje..." repeut tulang.." bak kate Jai.. a.k.a supervisor aku..
mula2 aku ingat senang je jadi housekeeping ni.. tapi silap la..
memang reput tulang..
turun naik... resort tu.. buat aku punye kaki boleh terkehel
heheeh..

tapi kan sepanjang aku kerja kat situ kan... banyak la orang yang aku jumpe..
ade yang miang.. ade yang serius.. ade yang peramah.. ade yang tah ape2..
macam2 ade..
aku rase ni la pengalaman yang berharga untuk aku.. guest are unexpected..
comunicaion skill aku pun makin okay..
aku sekarang ni tak de dah panggil mak cik, pakcik.. semua tukar jadi encik, puan, cik..
aku sekarang ni kan jadi makin sabar dengan kerenah orang.. hehee..
takde la nak marah2 macam dulu..

huhu.. perubahan persekitaran
mungkin suasana kerja aku yang ala2tenang tu.. buatkan aku sedikit sejuk..
hehee
banyak jugak bilik yang aku kemaskan hari ni.. semuanye dalam 9 bilik.. hehee..
pak chad kate jangan buat laju2 tapi bilik tak cantik..
buat relax2.. dan pastikan semua bilik ok.. dan cantik..
penat jugak la..
ade gak guest yang check out bilik tu, bile aku masuk, kain tuala tah ke mane2.. cadar sampai ke lantai..
bantal atas meje..
hehe.. macam2 orang ni kan..
ade gak guest yang bukak semua suis yang ade dalam bilik sebelum check out.. hehe..
ade gak orang cam ni.. tapi kan tak dinafikan ade gak guest yang baik.. siap kemaskan balik katil yang die dah duduk tu.. ni yang sejuk sket hati time masuk bilik nak kemas.. heheh..

hurm.. esok aku masuk kul 10 pagi..
balik kul 6
tak larat la nak bua ot..
heheh.. nak tido la... hehe...daaaa

No comments:

Post a Comment