Friday, August 13, 2010

3 ramadhan

hari dah masuk 3 ramadhan.. makanan bukak pose pun dah aku beli..
bile bulan2 pose macam ni, selalu ingat kat rumah.. betapa sibuknye nak bukak pose..
mama pukul 5 dah masuk dapur.. start masak ape yang patut. anak perempuan? xde mase la nak ngadap laptop time pepetang macam ni.. mesti turun ke dapur .. tolong menghidang makanan dan sebagainya..

tapi sekrang ni, aku pulak tgh duduk kat kerusi.. sambil ngadap laptop..
tulis blog lagi..
huhu.. kesiannya..
ape kabar agaknye orang dirumah?
sibuk ke?
ke dah siap sedia di meja untuk bukak pose bersame2..
really missed it..

time sahur pulak.. walaupon lauk tu simple, mesti berselera nak makan..
huhu.. yang penting.. mesti dimasak pagi tu.. bukan masak semalam.. biasenye aku akan bangun awal.. tolong mama masak dan kejutkan adik2 yang payah benor nak bangun sahur..
biasenye.. malam tu mesti aku mis en place dulu.. potong2 mane yang patut..
pagi terus je masak..

rindunya nak balik rumah.. tak sabar nak balik 31 ogos ni.. lagi berape minggu ek?
dua minggu ke?
hurm.. tiket dah beli. tunggu mase nak balik je..

lalala

selamat menyambut ramadhan al mubarak..

No comments:

Post a Comment