Friday, February 26, 2010

i have nothing to say..

dah lame tak update blog.. alsan default adalah sibuk.. so hari ni aku rajinkan menaip walaupon masih banyak kerja menanti... hehe..
exam is just around the corner.. so hope aku akan pass exam ni... sebtulnya aku tak sure boleh pass tak certain subjek tu.. kadang kala aku rase walau sebaik mana aku cuba untuk subjek tu.. aku still akan dapat markah yang sama.. jadi sekarang aku akan cuba tumpukan pada subjek yang memang takde amali.. macam nutrtion and food law.. lagipon aku kan suke fakta.. aku akan struggle betul2.. aku akan pastikan pointer aku still in the range 3.0 above..
so.. aku akan pastikan asgmt dibuat dengan sebaiknya.. maybe i'm not good in certain task... but i do have my own good side..

kalo skrg aku tak pandai.. aku nampak bodoh.. tak semestinya apa yang org nampak tu betul.. so beware.. hehehe..
malas nak panjangkan cerita.. biarkan kisah sedih yang aku hadapi untuk sem 4 ni aku simpan dalam hati.. aku malas nak dengar nasihat2 org yang rase dirinya betul.. namun.. hakikatnya tak betul.. biarlah.. Tuhan Maha Adil.. apa yang org buat kt aku skrg akan dibalas nanti..

sebetulnya hati aku kering dah.. nak marah? nak maki? nak cerca..? buat la.. biar puas hati.. aku dah tak kisah..
lagi satu.. aku akan jadi ok bile orang tu ok.. dan aku akan not ok bile org tu tak ok.. jadi faham2 la..macam bahan kimia.. bile kite kenakan air pada group 1 jadual berkala.. pastinya ia akan meletup kerana sifat kimia kumpulan satu sangat reaktif dengan air apabila semakin menuruni jadual berkala..
tapi bile dikenakan dengan tindak balas dengan group halogen.. ia tidak akan meletup.. jadi fikir2 kan lah.. buat masa ni.. aku dah tak nak ambil peduli dah... biar lah.. aku cukup bersabar...
kite tengok la nanti..

Sunday, February 21, 2010

hujan rintik2... induces nak tido....

pepagi hari dah hujan... aku yang dah bangun nih mula la rase macam nak tarik selimut balik.. sambung tido la.. tapi tak boleh.. banyak kerja..

jadi dengan rase malas.. dan berat hatinya aku bangun... menuju ke kamar mandi.. hurmm.. sejuk.. dah la aircond tak tutup.. beku aku..
jadi aku dengan selambanya menutup aircond.. panaskan air,nak bancuh minuman wajib aku teguk tetiap pagi iaitu nescafe...

lepas nih nak buat report head chef.. nak buat assignment food law.. hmmm.. aku chow dulu. ..

Monday, February 15, 2010

???? adakah ni aku??? tidak!!!!

hurm.. semalam aku keseorangan dalam bilik kat hostel lantaran abah tak dapat mengambil aku atas sebab2 tertentu jadi aku pon meneruskan aktiviti aku seperti biasa contohnye.. makan sarapan dan online.. sambil kemas2 barang yang aku tak kemas lagi..

tengah hari.. aku malas nak kuar jadi meggi perisa asam laksa jadi santapan aku.. then.. aku pon pon online sambil buat kerje lagi sampai petang.. nak jadikan cerita.. aku nih kan ade gastrik.. lepas maghrib.. aku dah rase macam nak kena gastrik.. kandungan gula dalam darah aku memang tak stabil.. jadi aku dah start mengigil.... ape lagi.. takkan aku nak pengsan sorang2 dalam bilik.. aku bersiap and terus je kuar..cari kedai makan sebab dalam almari aku hanya ada meggi dan nescafe yang memang tak baik untuk gastrik patient..

jalan2.. ade la bukak.. MZA tu.. aku pon ape lagi tempah sampai 2 bungkus nasi sekaligus.. ngan milo panas.. muka aku toksah nak cakap la... pucat...
sampai lutut aku ni...mengigil ..
lepas tu aku coll adik aku.. yang misi tu..
die pon dok cakap indon ngan aku.. ape daa adik aku ni.. cakap sebijik dalam maid kat umah aku.. konon nak test jadi bibik la tu..
die pon suruh aku minum 100 plus sebelum makan.. tapi aku tak buat pon.. maafkan kakak ye...

pastu aku letak phone.. mak aku lak call..risau la tu. pastu telepon bertukar tangan pada abah.. hmmm.. menjawab la aku ngan abah... abah siap cakap nak balik amik aku...kul 1.00 pagi.. tapi.. aku cakap amik hari ni je lah..

nasi tu? aku habiskan.. macam tak caye je.. qada' makan tengah hari semalam.. huuuhuhuh..

Sunday, February 14, 2010

going back home!!

hmm.. setelah 3 hari berada di kem merbau menyusut.. aku selamat keluar dari sane.. hehehe..

ape yang bestnye? mula2 aku cam tak rela je gi sane.. tapi bila dapat tahu buat aktiviti bawah jpa negeri ... hehehe. ni yang syok nih.. lagipon.. tuan roslan pon ade..



macam biase la.. hari pertama.. pasang khemah ..

solat maghrib, bacaan yassin dan juga solat isyak.. pastu makan malam, dan aktiviti pertama bermula... mula2 buat pasal cpr and balutan... pastu bile dah pukul 12 malam.. buat la nightwalk dalam hutan.. actually trek die takdela susah sangat.. tapi sebab mlam.. tak nampak... tu yang jadi takut tu.. pastu kan ade lak jurulatih duk kat pokok sambil goyang2 pokok.. nampak gak daun bersinar dalam gelap... redah lumpur... hmmm... sampai spike boot tu dah tak nampak spike boot.. kotor..



hari kedua lak...hmm.. bermula dengan sesi PT.. pagi2.. pastu.. kawad kaki... kawad2... pastu sarapan pagi.. lepas sarapan pagi.. aktiviti flying fox dan australian... best tau.. tapi kan sengal betul si abas ni.. dah la aku tengah redah sungai nak gi naik bukit .. kononnye tak basah la baju aku.. habis basah pon seluar je.. die dengan gembiranya simbah aku ngan air.. basah kuyup aku.. koperal shah lak.. gembira je.. naik2 kat atas.. aku ingat turn aku lambat lagi la nak buat australian tu.. tapi.. hampeh.. koperal suruh aku buat dulu.. pas betulkan tali...aku pon menuruni bukit dengan australian teknik.. hehehe



pastu? hahaha.. nak tahu tak? kiteorg ken denda.. heheh..sebab budak2 nih mandi tanpa kebenaran..org duk buat flying fox.. diorag duk snap picture sambil mandi...

last2...semua spike boot yang basah kena jemur kat tengah padang kawad dan kami semua kena buat streching tengah panas.. kelakar lak.. ade ke buat streching tegah hari sambil pakai selipar jepon.. hahaha...dah la tu.. sorang2 basah kuyup...



hahaha.. lepas tu? budak laki solat jumaat.. kiteorg yang pompuan pon.. ape lagi.. aktiviti bebas la... ade yang mandi.. ade yang tido.. yang pastinya.. aku kumpul daya la.. best gak..

lepas tu kan.. kiteorang pon.. buat la jungle trekking..

Thursday, February 11, 2010

welcome to kem merbau menyusut..

okay.. hari ni aku akan ke kem merbau menyusut.. well.. dengan aku yang tak berape sihat nih.. tak tahulah ape yang jadi.. hehehe..
sebabkan terlalu penat this week.. aku macam tak nak pergi je.. namun apakan daya.. kena gi jugak.
kawan2 doakan aku dapat menempuhi cabaran di dalam hutan nanti tau..
doakan line phone pon ade.. hehehe..
okay la.. aku tak kemas baju lagi.. nak cari torchlight lagi.. hahaha.. tata

Thursday, February 4, 2010

head chef!!!

minggu depan aku rase macam nak pengsan lak.. hmm.. sebab minggu depan aku akan memegang jawatan sebagai head chef dengan aina sbg assistant aku.. well.. head chef? macam grand je dengar kan.. tapi aku rase biase je... tah.. tapi aku takut jugak.. sebab kesilapan kecil je akan sebabkan kesusahan ramai pihak.. hope aku boleh lalui ni..
tapi baru lepas food law punye test.. hmmm..soalan die? boleh la jawab.. aku keluar awal setengah jam.. sebenarnya aku takut kalo aku duk lame2 dalam tuh.. mesti aku tukar jawapan nyer.. jadi aku malas terperangkap dalam kekeliruan ni... jadi aku kuar awal..

pasal kelas menu planning tu, minggu depan je last kiteorang akan jual.. selebihnya kiteorg akan buat macam kelas basic prep dulu... huhuhuh...same je penat die.. bagi aku la..
minggu last.. aku akan jadi cashier kat kiosk.. oh azni!! bantu aku..hehehe...
dah la aku terkejut.. lecturer kesyangan aku letakkan nama aku jadi pengarah projek untk minggu ke 4.. huahuahua...
habis lah ko ... tapikan.. bile dengar projek tu last next week.. hehehe.. rase bersyukur la plak..
hish tak baik betul aku ni..
ape2 pn .. hope aku boleh buat yang terbaik untuk minggu depan... biar mimpi2 indah menghiasi tidurku malam ni... ( walaopon esok nak buat mastersheet..)