Sunday, March 28, 2010

training kali ke-dua..

hari ni? ape ek nak cakap...
training untuk exam kali ke dua.. kecut perut jugak.. tapi bile buat ok la...
nasib baik cik nawang ade kat sebelah..
pemberi semangat..

hehe.. nasib baik belajar ngan oja pasal lipat napkin bentuk candle and butterfly..
kalo tak? hmmm.. mengigil la dalam tu..

yang lain.. aku okay je.. walaupon nerves...
tapi sebab en nawang ade.. aku still okay.. thanx cik nawang..!!!!!
sakit kaki aku nak jalan dalam tu.. dah la tray kecik..
nak ambil barang banyak..
hmm macam mane nak buat ek?

huhuhu pikir2..
dah la nak ambil kutleri, plate.. jug.. coffee cup.. table cloth.. banyak lagi..
tapi dalam exam sebenar tak leh ulang alik.. macam mane yek..

aku nak cari ilham pasal tu malam ni.. hehehe
hepi final exam..

Sunday, March 7, 2010

hari ahad..

ya.. berjumpa lagi kite dalam edisi blog kali ni..

ingin aku ingatkan.. minggu ni adalh minggu last untuk komersil.. jadi same2 lah kite memeriahkan restoran dan kafe.. lagipon minggu depan dah kene gi kl... heheh...

exam blackbox... is around the corner.. dan juga exam srvice..

paper first ? 30hb 3... iaitu,.... yes food law.. hopefully buat kat dsm.. x sanggup nak exam kat mk.. x best.. dah la meje cam ape...



macam jawab test je... jawab kat dsm baru syok sket..besar dan sejuk.. heheh.. memang bawah temperature danger zone la.. heheheh..tipu je...

hish.. x sabar nak tutup buku second year.. baiarkan semua ni jadi kenangan k.. hehehe

Friday, March 5, 2010

my beloved blog

hurm.. dah lame kan tak update blog... ? masih adekah yg sudi membace? hehehe
banyak benda yang berlaku this week.. jadi macam panjang je kalo bukak cerita kan? so.. malas la nak cerita.. hehehe
semlam dating ngan azni.. dayah.. jangan jeles tau.. seharian duduk atas motor azni..ceh.. best nye dating.. dari kt sampai la ke jembal inn..
azni ni bawak motor agak rempit gak.. kak teha pon.. hehe
tapi seronok.. lepas tension.. tapi bile balik bilik... heheh tension semula..

aku tengah buat assignmt.. banyak asgmt nak antar.. hope boleh siapkan... esok ade seminar.. malam tu pulak ade recipe testing..
ahad pulak ade... haaaaa.. mise en place.. isnin..presentation food sfety and bukak restoren... selase mise en place... rabu , bukak restoren.. khamis? test food safety...

penuh kan? nak buat macam mane.. kena la tabah..
basic prep kene bace semula.. nanti masuk exam.. hari tu basic stock making pon tak hafal lagi...

jadi...? bertahan la sket sem ni... dah sampai ke penghujungnya.. sem depan? mungkin susah tapi.. kalo kite.. tahan sem ni.. maknenye ape2 yang berlaku sem depan.. kite still boleh laluinye dengan senang..( ayat motivate diri sendiri)hehe