Tuesday, July 20, 2010

menghampiri hari yang mendebarkan

tak sangke.. dah nak dekat pesta konvo..
huhu..
nak buat macam mane kan.. kena terima kenyataan.. hurm..
makin berdebar rasenye.. hopefully dapat berjalan dengan lancar..
macam mane nak cakap ek...
tadi pegawai purchasing dah purchase barang..
on da way la tu..
tak tahu la. pukul berape habis..
kiteorg pulak hanya tunggu je la bile boleh start keje..
nak cari pokok kiambang...
huuhuh.. skrg ni tambah satu keje lagi.. iaitu nak cari assistant aku yang kedua..
semalam waktu finalise meeting en A suruh cari asst yang baru..
sape la yang nak? semua dah ade keje.. skrg ni macam mane?

Thursday, July 15, 2010

pesta konvo..

hurm.. baru nak masuk seminggu berada di sini tapi penatnye same macam berminggu2..
semalam baru abis meeting.. tema tapak.. air.. mane la aku nak cekau pokok kiambang seperti yang disarankan oleh en H.. ? wakaka.. pastu nak hias2 lagi..
keadaan semakin kritikal.. next week dah start pesta konvo.. aku pon tak tahu la.. same ade boleh relax atau x?
confem tak relax.. huhu.. maybe kena start awal dan balik lewat..
sekarang ni pon muke macam sugul pucat..
hish kena mekap tebal-tebal ni..
pakai eye shadow hijau.. huhu..
ape2 hal thanx to my asstant sebab sudi berkampung di bilik aku untuk menyiapkan kerja..
well perbentangan semalam.. best..
nasib baik layout hampir same ngan en A.. huhu..
well.. need to rush.. banyak benda yang harus diconfemkan..

hope masih boleh bertahan sampai habis pesta konvo..
majlis kelas.. pending dulu ek.. utamakan yang kelab dulu..
well sayonara..

Sunday, July 11, 2010

new sem.. new ????

new sem begin.. jadi kena la berusaha sem ni dgn lebih gigih lagi.. huuhu..
ape yang best..?
ha.. kelas dah pon start and then... semua bagai nak gila pikir nak amik subjek ape sbagai elektif..
huhu.. pastu kan..
pesta konvo punya jualan...
kena serve vvip and vip during konvo..
kena service untuk budak debat..
so?
ape lagi ek kelab nak kite buat?
sem lepas.. bermati-matian untuk kelas..
sem ni bermati-matian untuk kelab..
kalau tak dapat asrama untuk tahun hadapan tak tahu la..
waaaa..
so tingkatkan prestasi sem ni.. anda begitu berharga.. wakaka

apesal loreal pulak? toink2

Wednesday, July 7, 2010

sakit kepala..

sejak dua menjak ni.. selalu jugak la sakit kepala.
tah la kenapa sakit kepala ni.. overdose caffein barangkali..
tido pun asyik terjaga jek... huhuhu..
tak suke.. tak suke..

nak telan panadol.. tak nak..
tapi hari ni langsung tak minum nescafe.. kena puase nescafe.. oh terseksa jiwa ku..
tapi sebab sakit terpaksa la tahan jugak.. tapi rase nye sebab kerang kot.. semalam makan kerang.. jadi terus badan jadi gatal dan pening jadi ni bukan salah nescafe.. salah kerang..
hhuuhu

Tuesday, July 6, 2010

asrama b1 n b2.. buat senior?

salam semua.. berjumpa lagi kita dalam edisi baru.. huhuu..
so ape yang menarik yang nak kita bincangkan hari ni?
kita berbincang mengenai asrama la hari ni..
ye la.. kan dah sem 5 dah nak start.. heehee semangat umt la sket.

tadi aku bermesej-mesej dengan salah seorang budak kos aku.. ceh.. mule2 cerita pasal pesta konvo..
last2 sangkut pulak cerita pasal asrama.
agaknye senarai asrama bila ye keluar.. pastu kan.. agaknye kunci dapat macam hari tu ke? bagi slip exam baru dapat kunci?
tu yang aku tak pasti..

pastu baru tadi aku dengar ade ura2 mengatakan bahawa asrama b1 and b2 untuk pelajar perempuan senior.. huu... kira ramai la yang dapat asrama sem ni.. huuhu.. tapi betul ke?
itu kite tak pasti.. hehe

kalau betul ok jugak.. at least banyak ruang sket.. tapi.. bile dah sebut asrama baru.. hurmm. alamat nye.. banyak la duit nak bayar nye.. jgan naik harga udah le....

so slam sayang dari aku.. tata


Monday, July 5, 2010

saya sangat malas...

kemalasan sesangat hari ni..
sambil menghirup kopi dan bermain game kat facebook di laptop..
oh really sedentary lifestyle.. kalo macam ni boleh gemuk ...

macam mane ni.. makin nak balik u, makin malas menguasai diri.. oh my gucci...
macam mane nak merajinkan diri ni ek?
ade ape2 pendapat?
duduk rumah best.. tapi semua ke'best'an tu dah dirampas apabila pesta konvo punye jualan diadakan semula.. hopefully hepa tak luluskan jualan tu.. hope sgt..
hehe.. ape la.. jahat betul aku ni..
tapi kalo ckap awal2 kan bagus.. senang planning.. ni dah last minit..
so.. just wait n see... ape yang berlaku...

huhu

Sunday, July 4, 2010

selamat datang pelajar baru...

selamat tengah hari semua..
hehe..
hari ahad, 4 julai 2010..
ye bermula lagi mjm...bagi pelajar baru umt..
huu... teringat dulu time jadi pelajar baru.. excited habis.. barang2 semua packed awal2...
sekaranag.. nak packed barang pon malas.. huuuh

hurm.. sekejap je dah masuk tahun ketiga..
tak sangka dah lame jadi budak umt ni.. hehe..
ape2 hal... aku still rase cam budak baru kat dalam u tu.
tak rase macam senior pon.. rase macam pelik bila orang panggil kite akak..
huuu.. tapi takpe .. aku akan biasekan..

rase macam nak balik lambat sket je..
senarai name asrama mane duduk agaknye dah keluar ke belum?
huhuuhu... konfius.. harap2 keluar secara online.. tak payah pening2 nak pikir.. senang je..

Saturday, July 3, 2010

dah habis kerja.. sambung belajar la pulak

salam satu malaysia...

dah lame pulak tak updatekan blog ni..
ape khabar rerakan di blog ku? sihat?
rindu pulak nak menaip.. kui3..
well.. cerita baru minggu ni.. yang terhangat di carta...
well.. hari tu..en H tak nak adekan pesta konvo...
alih2 hari tu die kate nak adekan pulak pesta konvo.. huuhu...
abes la aku..
mane la nak cekau tapak jualan.. huuhuh...
tapak jualan pulak dah already sold out by the first day tender tu dibuka tau.. dah la die jual 12 tapak je 4 student... uhuuuh..
kat mane la nak buka gerai?

aku selaku pengurus tapak.. dah nightmare ni..
ade jugak aku telepon presiden.. but.. die kate semua ni salah en h. sape suruh hari tu batalkan and tetibe nak adekan pulak pesta konvo punye jualan ni...
so kalao die nak bukti.. aku ade bukti.. ade email yang die hntar untuk batalkan jualan..
so.. adakah ini salahku?

salahkan ku jgan salahkan ku...
aku makin keliru..
(lagu keliru dari ajai dan nurul)