Saturday, August 21, 2010

gila kerja>>

sejak akhir2 ni, aku makin gila kerja..
bangun awal , tido lewat.. asyik buat kerja je.. tah la.. semalam.. seharian aku buat result sensory yang susah benor nak interpret tu.. last2 bile aku buat.. rupenye mudah je.. maybe aku je yang tak paham.. semalam tido2 pon masih lagi boleh termimpi regression.. correlation..
R square.. anova.. hahaa
macam orang giler je..

buku apo? and ujang aku hanya pandang jek... tak sempat nak bace..
huhh.. sadisnye..
skrg ni nak cari research article untuk proposal pulak.. hope boleh cepat siapkan semua kerja.. boleh lah aku jawab test dengan aman damai nanti.. hurm.. esok ade test..
huhu
agaknye soalan die macam mane la nanti ek..
hari isnin pon ade test..
hurm..
same2 lah kite mengetestkan diri..

report sensory baru je setel.. skrg tinggal report nutrition.. huhu..
nak cari research article dulu baru boleh buat report nutrition... hhu..

ok.. sekian dulu.. chiow..

Saturday, August 14, 2010

4 ramadhan.

dah masuk 4 ramadhan...
bulan pose kali ni, tak terasa dahaganya.. tak terasa laparnya..
adakah aku semakin meninggalkan alam budak2...
hhuu..

menu bukak pose kali ni.. hurm.. nasi beriyani and cendawan goreng celup tepung...
cendawan tu buat snek sambil studi nanti..
minuman bukak pose.. aku ingat nak minum air suam je..
bagi badan air..
dah start dehydrated dah ni..

hurmm.. tadi gi jalan2 kat bazar ramadhan ngan dayah.. seronok jugak cuci mate..
alih2 terbeli banyak jugak.. ala biase la,,, bulan pose...
huu..
esok sempat makan ke tak ... tak tahu la.. sebab esok ade test..
skip lagi la.. terawih...
xpe ,... boleh buat sendiri kat bilik..hhu

okay la.. asyik membebel je kan....
selamat berbuka pose..
salam

Friday, August 13, 2010

3 ramadhan

hari dah masuk 3 ramadhan.. makanan bukak pose pun dah aku beli..
bile bulan2 pose macam ni, selalu ingat kat rumah.. betapa sibuknye nak bukak pose..
mama pukul 5 dah masuk dapur.. start masak ape yang patut. anak perempuan? xde mase la nak ngadap laptop time pepetang macam ni.. mesti turun ke dapur .. tolong menghidang makanan dan sebagainya..

tapi sekrang ni, aku pulak tgh duduk kat kerusi.. sambil ngadap laptop..
tulis blog lagi..
huhu.. kesiannya..
ape kabar agaknye orang dirumah?
sibuk ke?
ke dah siap sedia di meja untuk bukak pose bersame2..
really missed it..

time sahur pulak.. walaupon lauk tu simple, mesti berselera nak makan..
huhu.. yang penting.. mesti dimasak pagi tu.. bukan masak semalam.. biasenye aku akan bangun awal.. tolong mama masak dan kejutkan adik2 yang payah benor nak bangun sahur..
biasenye.. malam tu mesti aku mis en place dulu.. potong2 mane yang patut..
pagi terus je masak..

rindunya nak balik rumah.. tak sabar nak balik 31 ogos ni.. lagi berape minggu ek?
dua minggu ke?
hurm.. tiket dah beli. tunggu mase nak balik je..

lalala

selamat menyambut ramadhan al mubarak..