Friday, October 22, 2010

first final paper...

hari ni dah start first final paper.. huhu.. agak teruk jgak la.. aku study sampai sembab mate.. but in the end? paper tu hancus!!
tah la.. dah la start study awal..
esok ade paper lagi.. ni tgh nak menghilangkan tension ni..
mate pon dah sembab.. tah la macam mane...
huhu

dah la carry marks rendah.. agaknye macam mane la sem ni? huhuhu.. takut pulak dengan result sem ni.. hopefully boleh cover sem lepas yang tak berape molek tu.. uhhuhuhu
makin pikr makin sengsara jiwa ini.. huhu..
nak kuar date la.. err? sape nak date ngan aku? sila angkat tangan cepat!!!!

huahuahuha

Sunday, October 17, 2010

majlis raye food science club 2010- a journey to remember

hoorey!! majlis raye fsc 2010 dah pon tamat.. akhirnya boleh la aku menumpukan pada study pulak.. kalo tak duk pening kepala memikirkan masalah negara..hhu.. dua hari aku berkampung kat mpm.. actually 3 hari la.. start hari khamis, jumaat and sabtu.. khamis.. check barang.. amik PA sistem.. jumaat pulak kitchen production and lastly sabtu, persiapan tempat.. tak sempat lak nak tangkap gambar tempat.. huhu.. sibuk la konon time raye tu..

sudahnye, aku balik ke bilik kul 7 malam.. majlis start kul 8 malam.. x sempat solek tebal2 pon.. tudung pon sempang2 biase je... nak pakai high heels..? kirim salam je la.. takut nanti lambat sampai kitchen...

tapi aku agak gembira juga majlis raye ni.. ramai staff yang datang.. kate syukran a.k.a naib presiden, ramai staff datang untuk majlis ni.. aku pon tak tahu kenapa...mungkin sebab buat kat perkarangan mpm kot.. tempat kite.. suke ati kite la. kan..

penat ,terharu tak payah nak cakap la..
aku berterima kasih la pada kawan2 yang sudi membantu dan ajk2 yang sama-sama memeningkan kepala mereka bagi menjayakan majlis ni..
bile tengok majlis berjalan lancar semalam.. aku rase terharu sangat.. lepas habis. semua budak2 tak balik, dieorg tolong kemas kitchen... dan hasilnya kitchen boleh ditutup sebelum pukul 12..
pukul 11.30 diorang dah habis cleaning.. dari luar sampai ke dalam...
very clear...

Sunday, October 10, 2010

kuiz tarikh lahir..

kuiz tarikh lahir, mesti ramai yang pernah buat kan kuiz ni.. masukkan tarikh lahir dan result mengnai diri kita akan keluar.. macam tadi.. aku pon buat la kuiz tu..macam biase, yang aku dapat ialah perwatakkan aku yang
  • keras hati dan degil
  • x perlu dimotivasikan
  • suka berangan
  • cantik fizikal and mental.
  • berimaginasi tinggi
  • tetap pendirian tetapi mudah dipengaruhi
  • otak kiri...
dan banyak lagi la.. tapi ade satu yang menarik perhatian aku ialah.. mengenai pendapat aku tentang cinta..

dalam kajian itu, mengatakan bahawa cinta bagi ku adalah sekadar pengisi masa lapang... aka kekasih separuh masa. lepas tu, kalau bercinta akan suka merayu dan part yang paling best ialah...
akan mudah meninggalkan kekasih jika kekasih itu curang.. hak hak hak i like..

kajian ni.. memang la tak boleh nak percaya seratus peratus but yang baik tu kita ada-adakan dan yang tak baik tu kita elakkan.. uhuhu okay..
selamat mencube kuiz tarikh lahir.. huhu

Sunday, October 3, 2010

Majlis hari raya 2010 FSC

salam semua..
seperti yang aku katakan majlis raya 2010 ni akan diadakan pada 16 okt 2010, tempat mk12 and 13 dan pukul 12 tgh hari..

bayaran yang dikenakan adalah... rm 10...
menu:
  1. satay (ayam + daging)
  2. nasi himpit kuah kacang
  3. soto +bergedil+sambal kicap+ bihun +nasi himpit
  4. tapai (ubi+ pulut)
  5. ketupat palas
  6. rendang cili api (recipe en H)
  7. ketupat
desert:
  1. carrot cake
  2. laici layer cake
  3. laici kang
  4. mixed fruit jelly
beverages:
  1. air pandan
aktiviti:
  1. marhaban
  2. karaoke raye..
  3. err.. pertandingan sedondon ngan lecturer? (yang ni tak confem lagi)
sape yang nak datang sila la bagi tahu ye.. sebab nak tempah sate ni.. nak konfem awal2 attendent list.. huhu...