Monday, January 17, 2011

:: already decide the title::

Minggu ke-3 di UMT.. FYP masih belum bermula..tapi kehangatnnya makin terasa.
sebelum ni memang lah sudah tahu nak buat pasal apa tapi scope dia masih belum jelas. Mengenai sandwich. terlalu banyak skop untuk dikaji. so, saya dengan rerakan sebapa.. maksudnye satu supervisor telah berpakat untuk bertemu dengan papa kami pada pukul 4 petang tadi.

dalam hati, dah berdebar-debar.. mane la tahu papa tanye pasal mikrob. haaa. kan kantoi tak tahu jawab. hehe..kami semua menjengah masuk ke bilik papa dengan tenang.. so, we take turn untuk discuss dengan papa. well, saya la orang yang pertama. cakap la pasal sandwich.  bla.. bla.. bla.. and set tajuk.. haa...
setel satu..

kemudian kedua pulak.. kawan saya yang kena buat kek akhirnya menukar untuk membuat pie dengan various filling.. hurm.. yummy..  kemudian, yang ketiga burger. still kena ubah jugak tapi makhluk yang dikaji adalah burger.. cume skop sahaja yang berbeza.

lastly, ikan pekasam. dulu ingat nak kaji mikrob je... tapi takkan la nak kaji pure mikrob je kot.. kami kan semua budak food service and nutrition, so, kami semua berlima (termasuk papa skali) bergabung kepala dan idea bagi mendapatkan satu skop kajian  mengenai ikan pekasam yang berkaitan dengan mikrob.. so, kami keluarkan idea dengan memasak pelbagai jenis ikan pekasam.. haa.. ade la.. still secret.. haha.. biarlah projek-projek ni rahsia dulu.. kita revealed sket2.

yang paling penting sample. papa kata kalau kurang 30 sample, tak boleh nak publish buat jurnal.. so, alang-alang nak buat, buatlah betol2, biar boleh publish.. hahaha

ok.. penat lagi ni.. esok satu hari complete lab.. nak buat tapai and ice cream hehe

3 comments:

  1. good luck for your fyp..

    =)

    alhamdulillah, dah ada title...=)

    ReplyDelete
  2. eh, bila kena confirm tajuk? time akak dulu minggu ke-4..biasalah tu..time akak dulu pun mcm tu gak..last minute baru confirm tajuk..tu pun ada tukar2 tajuk lagi.. good luck yer..

    ReplyDelete
  3. tadi dah confirm dengan sv.. ni tgh nak tulis borang.. and dapatkan tandatgan sv.. hehe
    ni final tajuk dah.. muktamad.. hehe

    ReplyDelete