Friday, January 28, 2011

:: kalut di stesen bas::

selamat sejahtera semua!!
hehe.. mood sekarang amatlah gembira dan ditambah pula dengan kelajuan intenet yang maximum hehe.. tak perlu lagi broadband atau umt yang agak.. SLOW!!..
ni yang rasa cam heaven hehe
Jadi saya pun agak bersemangat nak bercerita menganai kejadian di mbkt tadi.. huhu..
sepanjang hampir 3 tahun berada di UMT.. tak pernah sekali pun terjadi kejadian yang saya saksikan pada hari ini. hehe. cik dayah jangan marah ok..

ok.. seperti yang saya ceritakan semalam, cik dayah and the gang akan ke kuala lumpur pada pukul 9.30 pagi tadi menaiki bas trans.. dan saya pula menaiki bas s.p bumi ke kuantan pada pukul 10pg.. nak dijadikan cerita cik dayah ni tiket die dipegang oleh kawannya.. jadi sambil tunggu kawan cik dayah ni datang, kami makan dengan gembiranya sampailah jam menginjak ke pukul 9.00 pg.. lepas tu kami pun melepak la tunggu bas kat bangku tengah di platform 4. cik dayah dengan rajinnye menyurvey bas-bas trans yang elok tersusun di platform 6.. lepas tu dia pun gi la ladies jap..
saya ni pulak ditugaskan menjaga bagasinya yang besau tu. hehe sori cik dayah.. hehe.. tetibe sedang saya asyik menjadi jaga kepada bagasi cik dayah tu, saya terdengar pengumuman menaiki bas trans..  ke kuala lumpur pukul 9.30 pagi..

secara automatiknya, saya bangun dan tercari-cari cik dayah atau kawannya..
mesti orang yang duduk sebelah saya tu pelik,
' apesal la minah ni macam cacing kepanasan ' saya agak la dia cakap macam tu.
tapi bila saya fikir balik,
'nape la saya sibuk-sibuk kalut sedangkan cik dayah still cool je?' hehe
hehe mata saya mencari-cari kelibat cik dayah.. dan saya tengok cik dayah dah berjalan ke arah saya nak ambil bagasi dan beg galas dia..

dan saya pula dengan maraton menghantar mesej ke kawan cik  dayah ni.. hehe kalut betol saya.. risau jugak takut diorang terlepas bas.. hehe kesian nanti kat cik dayah..  tak dapat nak naik bas..
dan akhirnya cik dayah terlibat kelibat kawannya.. saya pun apa lagi, pergi la kejar kawan cik dayah sebelum dia melilau ke tempat lain.. hehe
ceh siap macam cerita aksi pon ade.. boleh pulak saya menjerit kat kawan cik dayah.. hehe..
malu.. malu.. tak mahu la buat macam tu lagi..
kawan cik dayah tu muka dah pucat dah.. ye la terkejar-kejar... nak gi mbkt.. heehe

dan finally mereka akhirnya selamat menaiki bas.. saya? hehe.. tunggu la kat mbkt sehingga naik bas..

bila fikir-fikir balik.. eh.. apesal saya kalut sangat tadi.. heehe. nak tergelak pon ada.. haha..
ok sekian.. hehe

4 comments:

  1. sampai hayi ko nik...huhuhuh...
    mujur sampai umah dah..

    =)

    ReplyDelete
  2. bukan photographer: hehe.. macam cerpen ek? hehe
    cik dayah: haha.. buat pengajaran.. hehe..sampai pukul berape semalam?

    ReplyDelete
  3. mcm bese....sampai dalam kul 5 6 lebih mcm tu....huhuh...

    ReplyDelete