Saturday, January 15, 2011

::Tak mampu Kuhindari- encik Sandwich::

contoh jimmy john's sandwich

Hari ni sabtu, yela tau la hari ni sabtu.. huhu.. maknenye esok dah start kelas.. huhu nak menjenguk ikan pekasam yang tah jadi ke tak tu.. hopefully takde la kulat kat ikan.. hehe.. 
So, saya masih lagi mengerjakan FYP yang makin mendera sanubari ini.. kih3.. nak masih mencari kes-kes keracunan makanan yang disebabkan sandwich.. rupanya banyak kes tapi saya je yang tak ambil tahu.. bile nak buat final year project baru terhegeh-hegeh nak cari maklumat.

expectation supervisor sangatlah tinggi.. DR suruh saya siapkan literature dulu sebelum berjumpa dengan dia.. hahah.. so sekarang ni tergedik-gedik depan latop mencari jurnal mane yang kaji pasal sandwich ni.. huhu
haa.. lagipun nak bawak literature tu nak bagi encik A tengok.. sebab dia adalah calon co-supervisor yang paling sesuai untuk memantau projek sandwich ni.. hehe..

banyak benar mikrob dalam sandwich yang sebabkan outbreak.. yang latest.. Jimmy John's sandwich chain kat luar negara ok.. dilaporkan sebabkan keracunan makanan.. bila buat check rupanya salah satu bahan yang ada dalam sandwich tu, kena infected by salmonella.. huhu..  sebelum tu, tahun yang sama april 2010, subway sandwich franchise jugak sebabkan keracunan makanan jugak.. bila check baru tahu ada infection dari salmonella dan shigella.. huhu 
dah la dua-dua kes tu berlaku pada rangkaian restoran yang banyak cawangan.. terutamanya subway..  subway ni ada di merata-rata tempat.... rasanya ada dalam 95 buah negara di serata dunia.. yang franchise dia.. hurm tak tahu la..
contoh subway sandwich


3 comments:

  1. hahaha.....lepas nie confirm ko tak makan sandwiches dah nik....klu teringin makan..kenalah ko buat sendiri....hahaha..

    =p

    ReplyDelete
  2. nourel: ala memang nampak sedap.. tapi infected by salmonella hhaa
    dayah: ko kejam kerana mengeluarkan kata2 sedemikian rupa.. hahaa

    ReplyDelete