Friday, February 25, 2011

:: Saya NAK PERGI sana!!!::

Salam semua, lame dah tak update blog..sibuk sangat.. ni pun baru balik dari taklimat JPA.
hurmm.. hati ni tengah sedih..kenapa?

haa.. ni la nak meluahkan perasaan ni..
tadi dengar la taklimat tu.. semuanya ok tapi bila time Q & A.. ade la budak tanye pasal LI kat luar negara boleh claim duit tak?

jawapannya ..... TIDAK!!!!.. bukan sikit tapi sembilan ratus tuh.. sape la nak bagi duit banyak tu..
bukan ape..
saya bercadang nak LI luar negara. dah hantar nama pun nak pergi tapi bile dengar macam ni.. huhuu.. rasa nak menangis pun ade...
sebab syarat penajaan JPA mesti menamatkan pelajaran dalam negara..

sebab kalau ikutkan plan asal, saya akan ke universitas padjadjaran, indon sebagai transfer student dan tempat LI akan diuruskan oleh universiti di sana.

sedih ni.. lagi dasat.. dengar kate kalau saya pergi jugak.. bermakna sem yang saya pergi LI tu takkan dibayar..tak dapat claim saya boleh terima lagi..
tapi kalau tak dapat bayaran satu sem... tak boleh terima.. ..

so, terpaksala saya mintak pendapat kengkawan.. apa yang patut saya buat..
tukar  tempat LI atau pun pergi je LI luar negara senyap2...


TOLONG LA SAYA NI..!!!

4 comments:

  1. kalau xde duit cm mne nak g LI luar negara. EH, tp hafiz jpa gak..g jer LI luar negara..

    ReplyDelete
  2. tak tahu la die... hehe.. die gi tapi tak bagitau jpa kot..

    ReplyDelete
  3. mmm...tak tahu nak cakap apa..
    tapi klu tak de duit macam mana nak survive kat sana?

    cuba tanya apa abg hafiz buat kat sana utk survive...

    ReplyDelete
  4. tak sure...ade yang kate just tak dapat claim..duit satu sem dapat..

    tah la dayah.. kadang2.. aku terfikir.. kalao aku claim. pastu tak dapat.. tak ke rugi?

    ReplyDelete