Wednesday, March 16, 2011

:: 6 sem jadi budak makanan...::

semester 3.. time expo keusahawanan

Dah 6 sem berada di UMT ni..tak sangka perjalanan hampir ke penghujungnya... satu sem lagi dan kami semua akan menjalani latihan industri.. sem ni dengan sem depan bergelumang dengan FYP.. mujur la cuti sem ni panjang.. boleh setelkan FYP time cuti..

chocolate ball...
Ingat lagi time mule-mule masuk UMT, tahun 2008.. kolam renang pon takde lagi.. tuh.. blok budak laki hanyalah b2.. dua blok laki kat belakang tuh.. budak UDM yang duduk.. huhuhu...Jalan utama adalah jalan biawak.. hahaha..
tenis court tu, dulu hanyalah semak samun dan kawasan paya bakau.. pusat kegiatan pelajar? tak wujud lagi mase tuh...

dah hampir tiga tahun duduk kat UMT ni.. macam-macam dah bertambah.. kolam renang, pusat sukan..pusat kegiatan pelajar dan nanti FASM, FMSM pun nak dekat siap.. haha

6 sem ni jugak. dah macam-macam saya lalui sebagai budak makanan..masak-masak kat dapur... balik dari lab sampai 2-3 pagi.. sampai kene panjat pagar asrama.. (haha) sebab dulu duduk kat jembal inn..
duduk berkampung dekat lab dari pagi sampai petang.. sampai roomate dulu, kalao ade ape2 hal just cari dekat lab je.. confem jumpe..

jadi waitress...restoran by'u

penat tau nak set up meja ni.. tu semua kene gilap... haha

buat promotion makanan.. walaupon segan. ade yang layan.. ade yang buat dek jek.. hurmm.. muke habis merah-merah sebab masuk kitchen.. dah la kitchen tu panas...
pakaian rasmi adalah jeans and t shirt.. kalau ade presentation baru pakai baju kurung. kalau tak.. hurm..selipar jepon, tshirt and jeans.. tudung? selepang biase2 je.. xde maknenye nak pakai shawl ni.. muke tuh.. tempek bedak Carrie junior je.. hahaha..

5 minit break dalam kelas.. kepala semua lentok atas meja.. tido jap.. lecturer lain dah paham..
thanx sebab memahami kami.. haha..

tapi tak saya nafikan di sebalik semua kepayahan itu, sebenarnya merapatkan kami semua.. huhu..
sem 6.. sesi photgrafi untuk annual seminar this saturday...

2 comments:

  1. hahaha...btul3x...i luv umt..hahaha...

    tak sangka rupenyer byk dah perubahan...tak perasan pun...

    huhuhu

    ReplyDelete
  2. tu la.. pembangunan di umt pon tak perasan...huhuh

    ReplyDelete