Monday, March 14, 2011

:: kecantikkan keyakinan::

salam satu Malaysia semua..

Jom kita berbicara mengenai kecantikan keyakinan.. kihkih kih..

kenapa tajuk ni? okay.. by the way, saya baru je abis oral presentation (individual) semalam. So, mood presentation tu, ade la sikit-sikit dalam kepala ni.

kenapa kan, kalau orang tu cantik .. suke je letak gambar profile pelbagai posing kat fb la.. ataupun kat laman web sosial yang lain..??

kejap buat muke kembong macam ikan buntal tersedut air laut. Kejap buat posing peace, kejap buat posing ala-ala gadis ayu.. tangan dan mimik muka tu, hurm.. tok sah nak cakap la.. pelbagai gaya.. tapi kan mengapa?

haa... Inilah dipanggil keyakinan.. bile die rasa cantik, die akan yakin pada diri die.. so.. die berani letak gambar kiut miut kat profile..
sebab tu, ade jugak la orang yang kurang cantik( saya x kate die tak cantik ok).. pon boleh berposing dan bertukar ganti gambar di fb.. sebab ape?
sebab die yakin dan selesa dengan diri sendiri..tu yang mahal..

tapi kan saya rasa kalau seorang tu yakin pada diri die sendiri, muke yang tak berape nak cantik.. i mean so-so saje pun akan ada daya tarikan... well cantik tu kan subjektif.. haahaa

tapi kalau cantik pon, tapi tak yakin pada diri sendiri.. jalan pun tunduk sampai nampak bongkok... hurmm.. xde maknenye...lagipon potensi diri dinilai dari keyakinan dan bukannya.. kecantikkan..

nak jadi model? tu kena yakin.. cantik? takpe.. mekap kan ade.. tempek je tebal2.. confem yang xcantik pon akan nampak seri.. hehe betol x jurukamera? haha

jadi, saya nak menegaskan di sini.. marilah kite semua yakin dengan diri sendiri.. but don't
OVERCONFIDENT!!!.. nanti ade pulak yang menyampah.. haha

**dek kerana terlalu confident semalam time present.. kikiki.. pronounce salah pon tak sedar.. kahkahkah.. mujurlah panel tak  cakap ape.. just yakin je.. yang kite cakap tuh betul, jelas dan tepat... haha

2 comments:

  1. oral presentation tu untuk subjek eop ker?

    ReplyDelete
  2. tak la.. subjek seminar.. fully english presentation .. haha

    ReplyDelete