Saturday, March 5, 2011

::tempat yang berpotensi untuk jumpe die::

Pernah tak anda semua jatuh cinta? Saya yakin mesti ada walaupun sekali. kalau tak pernah pun, mesti ada yang menyimpan perasaan dalam hati..ala macam yang orang puteh selalu cakap tuh, crush? haha..

ceh setelah menganalisa semua ni, saya rasakan tempat yang selalu berlaku pertemuan pertama  adalah...
(cuba korang ingat time mula-mula kenal dengan gf atau bf korang dulu dan bandingkan.)

1. cafe- 
contoh situasi
Sedang anda leka mengambil lauk pauk anda secara tak sengaja terlanggar orang yang bersebelahan dengan anda.
" opss sorry" dialog permulaan
" takpe." si mangsa yang dilanggar
lepas tu, anda akan selalu perasankan die kat kafe yang sama dan waktu yang sama..lepas tuh pandai2 sendiri la nak adjust ke tak..

2.Library
contoh situasi:
Anda pertama kali menggunakan web opac yang ade kat library. Tak tahu nak gunakan macam mane sistem tu, tetibe ada awek/ pakwe yang sedang gunakannya dengan jayanya... jadi anda pun..
" err, boleh tumpang tanya.. macam mane nak gunakan web ni?"
"ooo... awak tekan sini. and sini.. and.. blalala"  dia akan tolong kalau die baik.

3. Program universiti
contoh situasi:
Anda merupakan seorang sukarelawan sukan bahagian paramedik. anda ditugaskan untuk merawat pemain hoki universiti yang sedang bertanding yang mengalami kecederaan di betis dan tangan.
" encik ok tak? sakit kat bahagian mane?" kotak first aids dah dibuka..
" ngrrrr..." sebab die sakit, jadi die tak mampu nak cakap ape2.. hehe

tapi biasanya lepas dah ok, die akan ucap terima kasih.. lagi2 kalau yang rawat die awek cun melecun..

setakat itu dulu la.. tak boleh reveal banyak-banyak sangat.. haha

4 comments:

  1. tengah cari scene yang sesuai..huhu

    ReplyDelete
  2. klo rkan secos lak???
    " da ciap asgment??? "
    hak3x

    ReplyDelete
  3. haha.. betol2.. buat2 tanye..dah siap ke belum asgment..

    ReplyDelete