Saturday, March 5, 2011

:: tempat yang berpotensi untuk jumpe die part 2::

semalam dah cerita pasal 3 tempat yang biase kite mulakan pertemuan pertama.So, hari ni kite teruskan lagi dengan beberapa tempat yang berpotensi untuk jumpe 'die'... hehe

1)Jalan biawak/ kaki lima..
contoh situasi:
tengah-tengah anda berjalan dengan selipar, tiba-tiba selipar anda tercampak ke hadapan. kebetulan yang berjalan di hadapan anda adalah awek / balak. Anda pun,
" hish selipar ni.. nakal betul" ayat nak cover malu.
" hehe.." biasanya dia gelak je la... kalau lelaki die gelak tak cover.. kalao perempuan die gelak belakang2.. haha

2)Atas bas ekspress
contoh situasi:
Anda pulang ke kampung halaman sempena cuti raya cina. anda mengambil posisi die tepi tingkap (ni bukan single sit tau).. tiba-tiba... ade awek/ mamat duduk sebelah anda. Muka die terkejut sebab anda adalah berlawanan jantina dengan die..tengah-tengah perjalanan..
" nak ?" dia menawarkan coklat/ makanan ringan kepada anda.
" err.. boleh jugak.."  anda terima..

tapi boleh jugak anda jual mahal sket.. terpulang la.. haha.. suka hati..

3)foyer Library
contoh situasi:
anda berjalan di foyer library untuk ke kompleks kuliah. sedang anda berjalan. ada seorang awek/ mamat senyum kat anda. kebetulan pada masa tu hanya anda dengan dia sahaja. so..
anda pun kenyit mate dan senyum...
konfem die terkedu la.. hahaa (yang ni saya pernah buat.. memang menjadi... haha kesian kat die)


ok cukup setakat ni.. haha lain kali kalau ade idea  boleh la sambung lagi.. haha

8 comments:

  1. kenyit mate xle blah.... hak3x

    ReplyDelete
  2. haha.. pernah berlaku... real story.. sape suruh die senyum.. haha

    ReplyDelete
  3. senyum kn sedekah.....
    kecian die, jtuh jntung die... hak3x

    ReplyDelete
  4. jatuh jantung? kenape ek?
    hehe..

    ReplyDelete
  5. ooo.. kat pantai ek?
    boleh2.. nanti kite cari situasi ek.. kih3

    ReplyDelete