Monday, April 25, 2011

1 jam 57 minit... Siap!!

Olla semua..
Hari ni just nak cerita pasal paper nutrition community yang bolehlah diklasifikasikan sebagai paper second killer sem ni.
Hurm.. nak cakap ape ek? Komen?
Payah la tadi. Soalan banyak sampai habis semua 2 jam digunakan sebaik mungkin. Dan syabas kepada semua kosmate saya yang langsung tak keluar awal time exam tadi. Anda semua memang rock!! haha

Time menjawab tadi, nak katekan soalan tu payah, tak jugak. nak kate soalan tu senang .. pun tak jugak. Tahap sederhana tapi sebabkan soalan banyak, saya tak dapat nak berfikir dengan tenang sangat. Total soalan esei pendek 9 soalan. rasenye dalam 7/9 soalan tu ade anak-anak a, b,c, d.. jadi sangat la banyak. dan semua berkait antara satu sama lain.. yang belajar sem lepas pun masuk jugak.. Z-scores?..total energy requirement.. saya tak ingat sangat dah formula..^^

Tapi kan sempat jugak la saya psiko budak duduk sebelah tuh. angkat tangan banyak kali sebab mintak paper. haha.. Konon-konon jawapan banyak sangat la sampai tak cukup buku soalan tuh.huhu..

Next sem satu je subjek wajib amik iaitu pemakanan terapi pastu yang lain final year projek 5 jam kredit. Saya dah daftar amik subjek elektif.. Ingat nak amik bahasa, budaya dan masyarakat dan bahasa melayu ilmiah. jadi jam kredit total ade la dalam 14 kredit. ade yang cakap. kalau final sem tak payah amik cukup minimum 12 jam kredit. betul ke? please kak senior tolong jawab persoalan saya ni..

ok.. ok.. dah mengarut. Esok ade presentation lagi. Sem ni penuh dengan presentation sampai dah naik muak present kat depan. bak kate lecturer tu,
" saya nak jadikan presentation ni makanan ruji awak semua. biar dengar je presentation, naik muak.. "
ok..
nak siapkan slide and nak practice sket.. hope semua berjalan lancar esok. peace..

2 comments:

  1. presentation apa? tulh sape lh wat peraturan sruh cukup 12 jam kredit..batch akak pun terpaksa cukupkan 12 jam kredit tu..menyusahkan jer..next sem pandai2 lh susun jadual supaya ada 1 hari xde kelas lgsg boleh msuk lab sehari suntuk.

    ReplyDelete
  2. presentation business proposal EOP. Tah la kak.. sebab kalau boleh Sv suruh siap kan lab dalam cuti sem ni, sebab cuti sem kali ni 4 bulan setengah.. huhu.. maybe kene buat bulan 6,7, dan 8...
    nanti naik sem just buat writing je..

    ReplyDelete