Friday, April 22, 2011

3jam dalam dsm... Haru!!

Semalam jawab paper akaun.. ala.. yang killer paper tuh.. hurm.. nak cakap ape ek? agak penat la Jawab..
bayangkan duduk 3 jam tunduk sampai cramp tulang belakang sebab duk kejar masa jawab akaun.. satu soalan.. ade la dalam setengah jam nak jawab..huuhu...

leher ni.. dari semalam sakit lepas jawab akaun.. huhu... Dah asyik tunduk jep time jawab tuh.. penat mate.. sampai kedinginan DSM tu tak dapat dirasai sebab otak dah panas jawab akaun..

Paper semalam ade la 5 soalan besar.. pastu ade anak-anak dia.. Paling haru bile buat manufacturing statement yang saya buat latihan beria dalam buku tebal soya tu.. last-last soalan die kuar ringkas giler sampai tak terjawab. Clueless? blurr? speechless.. hurm.. last2 bile saya dah tenang sket.. baru la boleh jawab.. uhuhu
                      (source: asria.com.my )

tah la.. sebabkan akaun ni banyak bermain nombor.. of coz la takut.. sebab ape-ape je boleh berlaku..tersilap tambah kosong ker.. tersilap tekan kalkulator la.. tersilap baca soalan la.. kritikal.. kritikal.. tak pasti jawapan yang kite buat tu betul atau tak..tu yang pasti...

Agak-agaknya.. macam mane la budak Accounting boleh survive ek? huhu..
selama 3 tahun kat umt ni, ni la first time duduk jawab paper 3 jam..hhuhu.. Sem lepas  semua 2 jam.. tapi.. memang patut la bagi 3 jam.. baru la boleh siap semua soalan.. kalau bagi 2 jam.. macam paper biostatistik.. alamatnye pengsan la...

tapi berbanding akaun dengan biostatistik, rasenye  biostatistik lagi ok kot.. boleh la saya jawab lagi.. walaupun ramai cakap tu killer paper.. akaun? hurm. no komen.. tengok je la result ape yang kuar sem depan.. huuhuhu..

next paper..? hurm.. Nutrition and Community.. Paper major untuk kos saya.. hurm yang ni... kena banyak pakai common sense dan critical thinking.. huhu.. So, nak start study buku Krause la.. huhu

ok.. tu jep yang saya nak luahkan..
tata

3 comments:

  1. good luck utk nutrition..Dr yati slalu tya topik y dh belajar sem lepas sekali..

    ReplyDelete
  2. thanx kak.. nik akan berusaha hehe...

    ReplyDelete
  3. huhu akan saya usahakan sampai dapat A++++ sem ni...

    ReplyDelete