Thursday, April 28, 2011

Hostel o Hostel...

Perasaan kali ni bercampur baur. Tak pasti la nak tulis atau tak. sebab baru je selesaikan FYP... jadi mood untuk menulis tu agak bercampur baur.. account fb pun saya tak bukak semalam.. dasat ni.. boleh catat record.. kalau tak tu la yang first bukak pepagi morning.. huhu

Semalam lepas je jumpe c0-sv, terus kawan cakap result hostel dah keluar. huu.. so, mujur dapat.. try la tengok untuk kengkawan lain.. mostly diorang tak dapat..sebab kan saya unit beruniform.. so dapat la hostel sebab mintka under unit beruniform.. kengkawan yang mintak uder kelab.. tak dapat.. kalau dapat tuh, boleh bilang dengan jari.. hurm.. pelik jugak. ape kriteria yang diorang tengok ek time nak amik masuk hostel ni?

time cuti ni pun saya mintak nak duduk asrama sebab nak setelkan pasal FYP.. harap2 dapat.huhu dah la duduk kat sini dalam 3 bulan. sebab FYP saya tu, kerja banyak. so, kena la duduk sampai 3 bulan. lagipon lab tuh, bukan saya seorang je yang pakai. kan?

berbalik pasal hostel tadi, hurm.. kalau yang dapat.. mesti lega.. tapi kalau yang tak dapat. garu kepala la jawabnye.. mane la nak sumbat diri sendiri sem depan.. lagipun rayuan hanya akan dibuka sem depan..nak duduk rumah sewa? nak bayar deposit.. pastu, kalau nak keluar, deposit tu confem burn..  kan.. betol tak?
saya bersyukur sangat.. sebab dapat.. lagpon sem depan saya maybe duduk satu sem je. sem 8 tuh, dah buat Latihan industri.. hurm... sabar.. perjalanan dah hampir ke penghujungnya..
kepada kawan2 seangkatan yang on the way nak grad sem depan.. congrats.. huhu..

jumpe sem depan dekat pesta konvo..^^.. ape la yang saya mengarut ni? hehe

ok tata..

2 comments:

  1. wat permohonan waktu cuti nnti..kalau blok bru dua-dua milik gurlz insya-Allah dpt rayuan..kalau blok baru bkn utk bdk perempuan hurm mmg susah nak dpat..entahlah asrama tu..kdg2 kte dh aktif segala benda dpt still x dpt gak (pernah alami masa thn 3 xdpt asrama)..rasa sedih sangat..bila tgk org lain x aktif dpt asrama mmg rasa terbakar jer..sabar jer lh kt sape2 y xdpt asrama..

    ReplyDelete
  2. tah la.. xde ade la wakil tanyekan..
    ade la yang cakap pegawai asrama hanya membuat pemilihan bg plajar yg hntr borg atas sluran mkk, aktiviti asrama n cgpa...so, sapa yg under kelab, unit beruniform.. tak sure la.. macam mane..

    ni wakil MKK yang gi tanye pejabat asrama..
    tah la setiap tahun ni la masalah besar..

    ReplyDelete