Thursday, May 19, 2011

Dari kedai cermin mata sampailah ke supermarket..

Hye all.

Seharian tak buka blog. HUHUHU.. Rindu pulak kat Blog saya ni.  Well, semalam saja je tak buka blog. Sibuk temankan mama pergi Shopping kat bandar kuantan.

tak shopping sangat pon, sebab niat asal nak setelkan pasal glasses.. Dah teruk sangat mata saya ni. Naik lagi power mate ni.. huhu.. Hebat.. Rase macam power rangers la pulak. HUHU..
So, sebabkan doktor takde.. Jadi kami pun merayap la ke tempat lain.. Actually tak rancang pun nak bershoppingan, so sempoi je la saya pakai selipar jepun belang-belang, jeans (bukan skinny ok..) dan T-shirt lengan panjang..

Lepas tu, mama ajak beli kain buat baju kurung kat Kamdar.. So, kami pun pergi la kamdar.. belek sane, belek sini.. Last-last tak beli jugak.. Tak puas hati lagi.. Mama nak jugak beli kain, so, pergi la Megamall.. masuk Nagoya.. belek punya belek.. jumpela yang berkenan.. okay beli la.. pastu nak tengok langsir and bla..bla.. bla..
saya ternampak kedai buku Popular.. 

Dulu kalau pergi kedai buku, maknenye nak cari buku rujukan SPM, PMR, UPSR.. sekarang ni.. hurm.. apa lagi.. nak cari novel la.. Mula-mula nak cari novel ' Pergilah air mata' karya Hanni Ramsul tapi tak jumpa pulak.. Dah abis stok kot..

Pastu saya pergi la kat bahagian novel Inggeris. Nak cari novel best seller dari Sara Shepard. Pretty Little Liars.. Tapi tak jumpe jugak.. Kesian.. Tengok jugak novel lain.. Tapi macam kurang menyengat la.. Novel alaf 21 sekarang pun macam terlalu dewasa sangat untuk saya. Sebab  konflik sangat. So, jangan baca nanti sakit jiwa..


Last-last keluar dari Popular tanpa beli ape-ape novel. HUHU. Takpe la.. novel online kan ade? (ayat nak sedapkan hati.)

On da way nak keluar dari Mega tu, ternampak la kedai pak cik tua janggut putih a.k.a KFC. So, tetiba terasa nak menambahkan kalori dalam badan. Jadi saya pun terbeli la KFC tuh.. HUHUHU.. Okay sebab dah makan KFC, terpaksalah buat aktiviti fizikal yang banyak. Contoh menemani mama ke supermarket dan jadi tukang angkat barang.. Berat Wooo..

 Tak abis lagi..  kali ini dah naik kereta menuju ke rumah. Tengah-tengah jalan tu, mama kate nak gi supermarket Tunas Manja. So, jangan banyak alasan.. Buat je.. Tak cukup kat Tunas manja  pergi pulak kat LYC.. supermarket baru buka tu. Giler sejuk Macam peti sejuk tempat sayur-sayuran die. Sampaikan pekerja kat situ pakai sweater yang ade bulu2 tuh.. Oversea,, huuhuu

Okay.. Last-last.. saya sampai di rumah dengan selamat plus letih. Dan laptop pun tak terbukak. kaki? mujurlah tak pakai high heel.. kalau tak.. mesti sakit kaki. heehehe.. peace..

P/s: Penat giler ikut mama pergi shopping. Sekarang baru tahu perasaan lelaki kalau teman GF pergi shopping.. huhu
tahniah kepada saya, sebab kulit dah gelap sket.. yes!!! kena sapu krim nivea lagi la ni..

2 comments:

  1. kulit akak pun dh gelap walaupun baru 4 hari duk UMT..hahaha..perasan cm putih sgt..

    ReplyDelete
  2. haha.. Haba tepi pantai kak... rumah nik pun dekat ngan pantai.. alamatnye sampai ke sudahla tak putih2.. haha

    ReplyDelete