Wednesday, May 11, 2011

Pancaragam atau pancagaram?

Hye all.

Tahu tak pancaragam? Hah! tak tahu? Ala takkan la tak tahu. yang main alat muzik kar tengah padang tuh la.. kan ade time sekolah dulu.

Zaman-zaman saya sekolah dulu, group pancaragam ni quite famous la. Semua nak join sebab sangat versatil kui3.. Yela boleh main alat muzik tengah padang dengan kapten yang duk hayun-hayun tongkat ikut rentak muzik.. Macam dah jadi tradisi sekolah je.. bile ade Hari-hari bersejarah atau program ko-k, pancaragam akan membuat persembahan. Siap masuk pertandingan lagi..


best nye zaman sekolah dulu.. TAPI....
Tak tahulah sebab ape, group pancaragam sekolah dah dibubarkan sebab PIBG tak suke ade aktiviti macam tuh. huhu.. Tak sporting langsung. ape la salahnye nak enjoy sket.. bukan buat aktiviti tak sihat pun kan. Mesti takut anak diorang prestasi jatuh sebab asyik leka main alat muzik.. pendapat saya je tuh.

Tadi, time keluar jejalan kat Kuantan lalu la depan Methodist Girl School (MGS), elok je diorang tengah hari bute , (pukul 1 ptg) duduk berlatih pancaragam. Mula-mula ingat diorang tengah buat cheerleading, alih-alih bila tengok betul-betul , pasukan pancaragam tanpa alat muzik.

huhu.. Agaknye, ape la yang akan berlaku kalau sekolah saya dulu buat cheerleading? huhu.... tak sempat nak bagi cadangan , terus kene reject. Pelajaran itu penting.. (kate cikgu sekolah saya).

ok.. selamat malam..


2 comments:

  1. haha..time sekolah dulu teringin nak join..tp sekolah xde plak..mungkin PIBG x bg kot..

    ReplyDelete
  2. Haha.. pancaragam pon tak bagi.. ni kan pulak cheerleading...
    tapi best tau pancaragam ni..

    ReplyDelete