Sunday, May 8, 2011

Penangan Sukanun

Salam satu malaysia semua..

entri kali ini saja saya buat sempena Sukanun yang sedang berlangsung di UMT. Eh? tak tahu sukanun tu ape?
sukanun tu sukan badan berkanun. Actually ia event yang gah la.. popular la UMT sebab handle event tuh..
tapi kisah disebalik Event sukanun ni, hanya pelajar UMT je yang merasainya..hhehe.. betol tak?

dulu, UMT pernah  juga jadi host untuk event sukan iaitu Sukan staff atau pun orang panggil SUKUM. ala yang time tuh, popular sebab stadium runtuh? ingat lagi tak.?
tapi dulu time UMT handle Sukum.. takde la havoc macam Sukanun sekarang ni. Mungkin sebab sukum tuh, buat akhir bulan 5( awal bulan 6 la macam tuh).. Sebab tuh ak kecoh sangat macam sekarang.. Sebab time tuh maybe budak-budak dah lame habis exam dan yang Final year project pun dah beransur-ansur pulang ke rumah. itu andaian saya je ek..

Saya bekas sukarelawan sukum dulu. Biasa la, dulu jadi sukarelawan seronok la jugak.. dapat pengalaman dan juga duit $$$$ haha... tapi dulu tak semua atlet tinggal kat UMT. Ade jugak atlet yang tinggal kat Unisza. macam tuh la kire2 nye..

lagi satu, dulu.. time buat SUKUM.. makan konfem cukup.. siap.. ade yang boleh ambil lebih lagi.. kui3...(kalau makanan masih banyak orang tak ambil)
perihal makanan ni, tak payah nak cakap la.. katering kan.. kadang2 tak sedap.. tapi dah takde pilihan.. kena la telan.. paling2 tak pun makan la kat selera melaka  sebab tu je kedai yang bukak time tuh.

tapi tak tahu la kes sukanun ni macam mane... huhu..sebab nak cakap lebih2 lak.. sebab saya bukan salah seorang sukarelawan sukanun..jadi tak tahu nak cakap ape.. yang penting.. enjoy ok.. Lagipon sukanun seminggu je pon.. SUKUM dulu 2 minggu.. lagi lama kot dari SUKANUN.

ok.. ok.. nak chaw dulu.. esok saya update lagi.. huhu
tata

3 comments:

  1. cuti balek lah..hehe...
    folo ekau :)

    ReplyDelete
  2. betul tu..sukanun lg HOT dr sukum even time sukum dlu stdium runtuh..

    ReplyDelete
  3. lan: haha.. aku memang sedang bersenang-lenang kat umah nih.. huhu

    kak: betul kan.. sukanun lagi hot dari sukum.. dasat betol penangan sukanun nih..huhu

    ReplyDelete