Tuesday, June 28, 2011

FYp cases: Lab... and microbe

Oh, hai..

Hari ni just nak cerita pasal aktiviti lab yang saya rasa akan berterusan sampai la bulan 9 ni kot.. Almaklumlah..dengar kata awal bulan 9 ni dah start progress presentation Fyp yang 80 % siap. Entah kenapa nak buat cepat-cepat hurm..

Saya harap tu hanyalah khabar angin sebab mana boleh buat macam tu.. Projek saya baru nak mula.. hurm.. banyak lagi yang nak kene buat.Tapi kan..hurm..saya dah start terasa kestressan menyiapkan FYP.. entah la.. maybe sebab lab ada peraturan yang baru dan saya rasa peraturan tu agak membebankan saya sebagai seorang pengguna tetap lab berkenaan.

Lepas tu kan.. tadi ada agar yang saya bancuh untuk buat medium enterobactericeae contaminated with other microbe.. Habis rosak plate.. tensen.. tensen.. nasib baik plate count agar dan EMB agar still okay..So buat dua test je la tadi..

saya harap esok akan baik-baik sahaja.. peace..

Dah lama tak masuk lab microbe, rasanya dah berkarat kepala sebab tak belajar microbe.. kene buat revision dulu la before masuk.. Saya kena berusaha lebih keras lagi la.. huhu.. Oh ok..Supervisor sekarang semakin advance, sebab my dearest SV tu nak buat pop kuiz every two weeks.. Haiya.. dasat..dasat..Dan kena  update literature review every time jumpa dia.. Still kena jurnalwalking.. Blog walking best.. jurnal walking.. not best at all..

Dah mengarut ni.. nak prepare masuk lab lagi esok.. ok tata..

No comments:

Post a Comment