Thursday, July 14, 2011

Fyp cases: agar-agar lapis

Hai,

Erm... baru je lepas jumpa dengan Sv kesayangan tadi. Okay.. minggu ni masuk lab but sadly baby microbe macam merajuk tak nak membesar dengan baik. Mengada-ngada betul. Dah siap saya bagi medium yang sesuai untuk growth, taknak growth pulak. hish.. geram.

Kalau dalam makanan  nak tumbuh dengan jayanya pulak. hish tak paham.. tak paham... Result cam tak valid je. Hurm and guess what.. Saya kene buat aar guna TAL method which is agar lapis. huish ingat kuih melayu je ke ade berlapis-lapis? media untuk microbe pun ada jugak tau. huish.. ahad ni nak buat kuih lapis buat microbe listeria and enterobactericea la.. huhuhu


2 comments:

  1. hahaha..kelakar lah..microbe pun ada agar-agar lapis

    ReplyDelete
  2. tu la.. ingat kat kitchen je ada agar-agar lapis.. kat lab microbe pun ade tau.. haha

    ReplyDelete