Thursday, August 4, 2011

Mercun dan puasa

Assalamualaikum..

Hurm.. tak paham betul dengan budak laki blok sebelah ni, asyik nak main mercun je keje.. Bangun sahur bunyi mercun, tengah hari rembang bunyi mercun, nak buka pose bunyi mercun.. nak tido pun siap bunyi mercun lagi.. Kalau setakat first day puasa nak main mercun okay la jugak.. diterima.. takpun main nak dekat-dekat raya nanti.. ni tah la.. memang budak-budak..


Dah la bakar mercun tu bergema.. Erm.. saya punya prediction macam diorang letak mercun dalam tin biskut .. sebab tu kalau meletup.. memang bergegar la bunyi die..
hehe.. eh.. eh.. saya tak pernah buat tau.. pernah tengok jer.. Sejak dari first puasa lagi.. bunyi mercun ni ade.. Memang la.. tau la diorang adik-adik lagi.. jiwa remaja.. tapi.. haish.. nak marah pun tak tahu sape punya keje..

Jangan ada yang kene hantar gi hospital udah la..Dah la bilik saya betul2 mengadap dengan blok budak laki tu.. bila diorang bakar mercun.. hish.. rase menyirap darah..buatlah benda yang berfaedah sket.. ngaji ke. solat sunat dhuha ke.. tak pun buat la esemen ..ni tak main mercun.. agak-agak la der.. Kalau dah free sangat meh tolong saya baca jurnal and thesis.. ade jugak faedahnye.. eh.. eh.. dan.. dan je.. hehe

Eleh setakat bunyi mercun korang.. memang tak leh lawan la, bunyi guruh.. hehe.. cer try..cer try.. hish.. kurang dah pahala pose saya..Sape-sape yang main mercun tu, agak-agak la ek.. Jangan nanti beraye tak bertangan, berkaki.. Elok-elok muka dah hensem.. segak pakai baju melayu.. kaki dan tangan tergantung kat katil pesakit.. Nak ngorat anak dara orang pagi raye pon tak lepas.. hehe

Tengoklah usop sontorian..hehe..

10 comments:

  1. eh.. eh.. eh.. mane boleh.. kalau nak.. niik try tanyekan budak laki blok sebelah.. hehe.. boleh join diorang main mercun pukul 4 pagi.. memekak je.. haish.. haha

    ReplyDelete
  2. dieorang tolong kejutkan bangun sahur kot..

    ReplyDelete
  3. hehe..yo la tu.... tengah hari rembang ape citer pulak? hehe.. keje nak main je.. tak faham.. tak faham..

    ReplyDelete
  4. bilik sebelah blok dak laki..budak2 laki namanya. hehe..

    ReplyDelete
  5. hehe.. eh.. eh.. pembetulan ok.. dah tu.. tingkap bilik mengadap blok budak laki.. haa.. yang ni betul

    ReplyDelete
  6. ko pun g la join berkaki-kaki..best tu main mercun..pasni aku nk suh dila bawak mercun blik bukak sem nnti...kita main ramai2x untuk lepas tension fyp..huahahaha

    ReplyDelete
  7. kahkahkah.. aku tak main mercun la.. aku main bunga api jep.. heehe.. kekanak riang.. hehe

    ReplyDelete
  8. selamat berpuasa... jgn fikir raya.. pose lu.. hee

    ReplyDelete
  9. mr line: yes bos.. x pikir raye..erm.. baru raye tahun ni nak kaler ape? hehe.. ade ropol2 pon ok gak.. eh.. tak pikir raya.. pikir baju raya. hehe

    ReplyDelete