Friday, August 19, 2011

Perfume dan saya.


Saya suka perfume. Suka sangat sampai selalu je tukar perfume every sem. Habit buruk ni berlaku sejak dari sekolah menengah lagi. hehe.. Erm.. payah nak ubah. Malah kadang-kadang saya rasa saya lebih kenal bau perfume berbanding kenal orang. Erm.. macam mane ek? Hurm.. contohlah kalau ada seorang hamba Allah ni, lalu sebelah saya dengan perfume Hugo boss ( erm.. suka bau dia)... Saya akan ingat hamba Allah tu kalau terbau hugo boss. 
Ya, saya sangat sensitif dengan bau. Tapi ada sesetengah bau perfume yang saya tak pernah bau. Jadi bila saya jumpa bau yang sama, saya akan cepat teringat dengan si pemakai perfume itu.
Entahlah.
Dunhill Desire Blue

Waktu keje kat resort dulu, saya pernah terbau satu perfume yang best sangat. Tapi bukan Dunhill Desire Blue. Last-last waktu saya window shopping, baru saya tau yang perfume tu intimately beckham. Well, bau dia takde lah sampai sakit hidung. So, sekarang ni kalau ada orang pakai perfume intimately beckham, saya biasanya akan cepat save dia dalam otak. hehe
Intimately beckham

Kalau perfume for women, Waktu sekolah dulu, kawan saya suka pakai perfume dari Avon, Far Away. Ramai yang cakap perfume tu wangi tapi saya rasa macam sakit hidung. Entah, bila terbau perfume tu rasa macam nak pengsan dan pening. 
Jadi saya lebih prefer bau Georgie On Ice Pink dan Georgie on Ice Gold. 

Georgie On Ice Gold

Perfume jenis ni, saya pakai time form 3 sampai la habis sekolah. So, kalau terbau perfume georgie on ice ni mesti teringat zaman sekolah. HEHE..
Zaman matrix, saya pakai perfume Haiku from Avon. Yang ni saya tak beli. Ada orang hadiahkan. So, dah orang bagi. Pakai je la kan.. Jangan banyak songeh. hehe

Masuk UMT ni, banyak jenis perfume yang saya pakai. Tapi yang last sem, saya pakai Silky Girl Stunning. ALa yang kaler bottle dia warna pink. Setakat ni still pakai perfume yang sama. Tapi tak tahu la kalau saya tukar lagi. Hehe..
Walaupun ramai yang selalu nak mempromote one drop perfume, tapi saya tak rasa nak pakai one drop tu. Maybe sebab tak boleh spray kot. hehe.. 

Tapi walau apa pun keadaan, minyak atar yang paling best kan? saya paling suka bau minyak atar yang abah pakai time nak pergi surau atau pagi raya. Memang syahdu la. Ni la terasa nak balik. hehe..
Semalam anniversary abah dan mama yang ke-25.

So, happy anniversary. Saya dah belikan hadiah wallet dan purse couple untuk abah dan mama waktu gi bangkok ari tu . Sweet tak? hehe.. Okay saya tahu saya sweet. Sila menyampah. hehe


2 comments:

  1. hahaha..bagus nya suka pakai perfume..akak xsuke pakai sbb alergik dgn bau..nanti asyik bersin jer..

    ReplyDelete
  2. haha.. nak buat macam mana.. dah habit dari sekolah lagi.. tapi minyak atar still the best.. hehe

    ReplyDelete