Tuesday, September 20, 2011

FYp cases: Homesick dan ekuliah

Hai.

Hari ini saya rajin sikit mengupdate blog. Sebelum-sebelum ni, tak berapa rajin sebab dalam mood homesick. Aiseh.. Homesick. Macam tak biasa duduk jauh dari family. Bukan tak bukak blog, cuma tahlah.. rasa malas saje nak update. Tangan dah keras kejung nak menaip. Bukak fb pun malas nak update status atau komen-komen. hehe

Bukan banyak kerja pun minggu ni. Nak masuk lab? haha.. lambat sket. Argh.. malas nak cerita kat sini. Biarlah, kata orang .. kalau tak susah tu, bukannya fyp tapi assignment. 
Sem ni, banyak free. Sebab 3 subjek sahaja. Takde subjek yang memerlukan masuk lab kecuali fyp. haish
Macam hari ni, memang takde kelas. So, bangun pagi terus je termenung kat tepi tingkap (elok benar la perangai)  sambil tengok bonggol yang dah membuatkan ramai manusia jatuh di depan pondok pak guard. Kasihan mereka.

Cantik kan microbe ni.. hehe ni Yeast. Adoi.. dah kronik saya ni.. hehe

Sekarang ni, dah tak tahu nak buat apa. Semalam dah buat slide progress. tapi.. hurm.. entahlah.. Bila tah nak jumpe lagi dengan sv. Hari tu jumpa pun, dia sibuk benar dengan budak junior yang baru nak menyelami dunia microbe. Okay budak-budak tu nampak excited nak belajar microbe. Well done.
Yang tak patut, ada ke diorang tanye, saya ni budak tahun satu ke? Ade ke patut? tak patut... tak patut.. hehe..

Bila dah jadi kakak senior sem 7 ni, haish.. memang rasa macam tua je. hehe.. lagipun batch kiteorang je kot yang guna kod lama. kalau orang lain pakai kod BBB, kiteorang pakai kod BBM. Memang old skool. Saya still lagi log in ekuliah. Kan dulu ada ruangan shoutbox? Sekarang ni, macam dah tak berapa nak function dah benda alah tu. hehe


Sekarang siap dah ade yang promote blog kot dalam tu. Well, saya tak sure la. sebab bila tekan je latest posting, terus keluar lomotech. Apakah? Scroll older post, tengok siap ada entri wordless wednesday gitu. Kalau saya, segan nak letak. Sebab lecturer kan boleh baca post tu. hehe..
Cuma suka tengok tengok orang scream.

Dulu orang luahkan pasal tak puas hati, pakai shout out kat ekuliah. Sekarang ni, dah ade group-group kat  fb. Zaman memang dah berubah. Terasa tua la pulak.. uhuk..uhuk..*** nenek tumpang batuk***
Dah la.. tiba-tiba pulak buat down memory lane kat sini.

Kepada rakan-rakan yang bakal bergraduat, happy graduation. Doakan saya dapat grad tahun depan.

P/s: Nasiblah jadi budak kos empat tahun. Nasib baik bukan 5, 6 tahun macam medik. hehe


4 comments:

  1. akak pun suka guna shoutbox kat e-kuliah sbb pakai no uk bukan nama..

    ReplyDelete
  2. tapi tu dulu.. zaman sekarang dah tak lagi.. hehe

    ReplyDelete
  3. weii nak bunge yang ade teddy time aku grad..

    hahhaha... den tuggu.. koh koh

    ReplyDelete
  4. haha.. mane boleh cam tu.. nanti nik grad sape nak bagi.. waaaaaa.. nak grad jugak.. hehe

    ReplyDelete