Thursday, September 8, 2011

Raya dan deko-deko rumah..

Assalamualaikum semua,

Rasanya dah lama blog ni tak terupdate kan. Kekok rasanya hendak menaip. Hehe. Kalau menulis apatah lagi. keras kejung kot tangan nak pegang pen. Haha...Bukannya apa, bila cuti-cuti plus raya dan merdeka ni, nak buka internet jenguk facebook pun malas. Memang buruk perangai kan? haha. Lagipun rasanya tak salahkan menghabiskan masa dengan keluarga, lagipun time-time nak raya la paling sibuk sekali rumah.

So, macam biasa, bila time raya.. Semua sibuk nak mengalih perabot dalam rumah. Abang saya lagi bijak. Ada ke patut dia bawa balik empat tong cat. Pastu sengih-sengih ajak saya mengecat sekali. Haish.. Lagipun dia tak puas hati sebab tahun lepas raya, saya dan encik abah mengecat rumah kaler peach. Hikhikhik.. Yelah, mungkin dia perasan kot muka mama yang agak masam dan jeling je kami dua beranak tahun lepas.

So, tahun ni abang saya ni nak buat deko-deko dalam rumah. Sudahlah dia balik 2 hari sebelum raya, lepas tu nak siapkan rumah dalam masa dua hari. Termasuklah mengecat, pasang perabot dan dekorasi dalam rumah. So, mangsanya? Okay.. saya.. hehe..

Rasanya saya dah macam amah indonesia pun ada, dengan baju yang penuh dengan kesan cat, rambut sanggul-sanggul selebet. Seluar panjang dah sampai ke lutut.. Konon-kononnya dalam rumah banjir. Haha.. Erm, tapi mungkin amah indonesia pun tak selebet macam tu. Haish.. sadis bila teringat balik keselebetan diri beberapa hari sebelum raya. huhu..

Okay, tapi okay la.. Itu cerita sebelum raya. Bila hari raya pula, berduyun kot rakan-rakan abang datang ke ruamh. Hehe.. So, siapa lagi tukang bancuh air? Saya lagi.. hehe.. Adess.. rasanya raya tahun ni la yang paling penat. hehe..

Semalam pun masih lagi yang datang ke rumah. Cuma yang datang semalam  jiran sebelah. Kelakar pun ada. Semua malu-malu nak masuk. Kata mama, biasanya selamba je budak-budak masuk rumah. Tapi semalam semua malu. Mama kata sebab malu dengan saya. Kahkahkah.. kelakar betul budak-budak zaman sekarang. Siap ada yang sorok muka dalam baju lagi. Apa daa.. huhu..

Apa-apa hal, sabtu ni dah nak balik terengganu. Okay , babai kuantan..
Tak sabar hendak menghabiskan semester last di UMT. Raya tahun depan mungkin bukan sebagai student lagi.. Doakan saya dapat grad on time.. Fyp.. here i come .... huhu

4 comments:

  1. wah wah.... last year ar ni kat umt...

    sentapnye.. nnt nak bunge tme konvo 1 okt ni..

    hahhaah...

    ReplyDelete
  2. eh.. huhu.. boleh pulak macam tuh.. hehe

    ReplyDelete
  3. hihi..saya hobi tengok umah cantik..haha..nak mencantik kan umah..HARAM..hahah..btw,sy dah follow awk..

    ReplyDelete