Thursday, December 22, 2011

Random Talk: thesis, Kitchen dan Lab terakhir

Salam sejahtera semua,

Hurm.. dua tiga hari ni, tangan asyik menaip jep. Yalah, hari-hari menaip tesis dan semalam, draf tesi telah selamat dihantar kepada supervisor untuk disemak. Harap-harap next week boleh dapat balik thesis tu untuk buat pembetulan. Harap-harap...

Sebab dua tiga hari ni tangan asyik duduk menaip, jadi jari jemari saya agak gatal nak menaip. So, apa salahnya saya hilangkan rasa gian tu dengan menaip entri kat sini kan? hehe

Hari rabu  21/ 12/2011 hari tu, tamatlah kelas pembelajaran secara official di kampus.  Erm... Maksudnya, lepas ni dah tak payah nak masuk kelas dan dengar lecture dah. Dan ironinya, kelas last tu merupakan lab therapetic nutrition iaitu kena masuk MPM dan masak makanan untuk patient. Dah namanya budak food service kan. MPM dan budak food service memang tak boleh dipisahkan. Memang rasa rindu sangat nak masuk kitchen dan memasak ramai-ramai macam komersil kelas waktu tahun 2 dulu. Zaman-zaman 'dapur neraka' dulu. 

Sebabkan ni lab last, kami semua tak tidur malam itu sebab nak siapkan report dan betulkan calculation exchange bagi meal plans bagi pesakit. Last-last satu group datang ke lab dengan muka tak cukup tidur. Waktu presentation, muka saya dah macam zombi pun ada sebab nampak sangat tak tidur semalaman. Huhu, sudahlah hari sebelum tu dah kurang tidur sebab nak siapkan thesis. 

Habis je lab, terus balik bilik dan qada' tidur sampai roomate keluar masuk bilik pun tak sedar. Haha.. teruk betul kan.. hehe
Esok, saya nak balik Kuantan. Ada family gathering. hehe.. Tak sabarnya nak balik Kuantan. Harap semuanya berjalan lancar.

p/s: kawan-kawan sekalian. Please.. please..please... jangan rindukan saya ok. hehe

No comments:

Post a Comment