Wednesday, February 22, 2012

LI story: Hari pertama dan kedua di UTM, skudai

Assalamualaikum...

Dah lama rasanya tak update blog. Kali terakhir rasanya sibuk bercerita mengenai FYp.. sekarang ni saya dah melangkah ke semester akhir pengajian iaitu semester 8. Dulu, ingat tak saya kecoh-kecoh nak buat praktikal kat Thailand tapi tak boleh? Okaylah... lepas banyak halangan, saya akhirnya berjaya mendapat tempat LI di Institute bioproduct development, di Chemical engineering pilot plant, UTM skudai.

Oleh kerana saya tak pernah ke Skudai, saya agak tak biasa dengan jalan-jalan di sini. Mujurlah ada kawan yang belajar di sini, jadi ada yang sudi menjadi tourist guide kat sini.

Dan of course, UTM ni besar dan saya agak bernasib baik sebab dapat kolej kediaman yang agak dekat dengan tempat praktikal. Jadi, untuk ke tempat praktikal, hanya perlu berjalan kaki sahaja. Boleh jugak nak naik bas.. tapi.. jalan kaki lebih cepat sebab bas akan selalu berhenti.. jadi akan sampai agak lambat di IBD.

Hostel? ok.. Bilik berdua dan sangat besar.. Okaylah.. kan.. yang penting bersyukur.. huhu..  Dan mujurlah saya tak keseorangan.. Kalau tak.. boleh homesick kat sini kot.. Yela.. tempat besar.. dah la tak kenal semua orang... rasa macam lost pun ade.. maybe sebab baru hari first kan.. Masuk hari kedua.. dah okay sikit.. Tambah pulak dah jumpa senior yang study buat master kat sini.. So, okay la... Rasa lega...

Hari ni dah start untuk melakukan kerja-kerja... Dan esok pagi-pagi lagi dah kena turun ke kebun jagung... Jadi esok kena pakai tracksuit dan t-shirt dan salin baju formal pulak lepas tu.. haha


Okaylah.. nak gosok baju.. Lepas ni dah nak tido.. Kena save banyak tenaga.. Maklumlah.. esok nak kena kerah tenaga. hhee

tata

10 comments:

  1. aah.. ade je senior food tech kat sini.. semalam dah cakap2 dengan die.. hehe.. okay la.. dah start rasa friendly kat sini.. ehe

    ReplyDelete
  2. oklh tu..mne tahu ada rezeki smbg master kt situ plak

    ReplyDelete
  3. Haha.. sambung master? hurm setakat ni tak terfikir lagi nak sambung master.. tak tahulah lepas ni..

    ReplyDelete
  4. senior fud tech? lelaki ke perempuan? ada kereta tak? hmmm...hehe

    ReplyDelete
  5. senior fud tech tu perempuan la sayang oi.. tak pasti la ade kereta atau tak.. hehe

    ReplyDelete
  6. mmm...mungkin adik dia? haha..

    ruginya...takpe2x..cuba lagi..haha

    ReplyDelete
  7. haha.. macam-macam la ko ni.. hehe

    ReplyDelete
  8. Assalam.. umm,, upload gamba bilik hostel leyh tak? tringin laa nak tgk.. huhu #bakaldegree

    ReplyDelete
  9. Salam, nak tanya. kalau praktikal mmg boleh mohon kolej ye?

    ReplyDelete