Saturday, April 21, 2012

LI story: Jalan-jalan malam sabtu

Hai,

Semalam saya dan teman-teman ke Bazaar karat yang berhampiran dengan City Square. Entah apa yang merasuk kiteorang pun tak tahu. Idea asal adalah untuk ke pasar malam yang berhampiran dengan masjid jamek dan pulang ke bilik dan meneruskan aktiviti biasa iaitu melayari internet dan juga menonton kartun. Ha-ha

Tapi disebabkan sesuatu telah berlaku, kami semua telah membatalkan niat untuk meneruskan aktiviti melayari internet dan menonton kartun. Bila-bila masa pun boleh buat kan? haha
Jadi, perancangan awal lepas ke pasar malam, nak ke balai cerap yang berlokasi di dalam UTM ni. Kawan saya  cakap balai cerap dalam UTM ni cantik, nanti boleh tengok satu UTM dari atas bukit. Dan kereta pun dipandu ke menghala ke balai cerap yang berada di atas bukit. Sepanjang perjalanan ke balai cerap dalam pukul 10 malam dah waktu tu, tiba-tiba rasa seram. Sudahlah lampu jalan sudah tiada sepanjang perjalanan ke balai cerap dan ketiga-tiga kami adalah perempuan. Jadi, kami membuat keputusan untuk patah balik ke bilik sahaja. 
Pemandangan UTM dari balai cerap. (sumber gambar)

Tiba-tiba, kawan saya yang merupakan pelajar UTM ni mencadangkan untuk ke Bazaar karat yang dibuka setiap malam. Oleh kerana, saya pun memang kaki jalan. Oklah, plan untuk ke balai cerap ditukar kepada bazaar karat.

Perjalanan pun bermula... seronok juga berjalan malam di johor ni. Banyak lampu dan pemandangannya sangat cantik. Kami lalu di Danga Bay, dan bolehlah juga mengerling ke arah Singapore yang cantik waktu malam. Sejujurnya, nak juga menangkap gambar, tapi.... setakat kamera telepon yang 3.2 megapixel tu, apalah gambar yang boleh ditangkap. Hurm.. so cancel.

Jadi rakamkan memori guna mata dan minda sendiri je la di samping air cond kereta yang agaknya mencecah suhu takat beku. Sejuk gila sudahlah jam waktu itu dah menghampiri pukul 11 malam. HA-ha..
Berpusing-pusing jugak la di bazaar karat tu sebab nak cari parking. Adalah dekat 3 kali pusing sebelum jumpa tempat parking. Kaki dan tangan saya pun dah beku dalam kereta tu. Haha
Bazaar karat ataupun bazar JB (sumber gambar

Okay macam biasa, pusing satu bazaar karat tu, sampai lenguh kaki. Mujurlah saya pakai selipar jepun je. Takdelah rasa macam nak tercabut kaki ni. Dan di bazaar karat ni ramai orang singapore dan mereka agak stylist la. Haha.. So, saya pun jalan-jalan di kawasan bazaar. 

Basically, bazaar karat ni menjual, kasut, baju, aksesori, dan barang-barang perhiasan. Bazaar karat tu agak besar tau. Dan pilihan barangan pun pelbagai. Ada juga yang menjual barangan bundle yang berjenama macam Dr Martin, Gucci, Prada...

Selepas berlegar-legar di bazaar dan melihat jam pun sudah mencecah pukul 1 pagi, kami pun beredar pulang ke UTM. Dan macam biasa pak guard UTM sedang menanti di pondok guard.. Ha.ha.. nasib baik saya bukan budak UTM.. hehehe selamat..

Dan .. dalam banyak-banyak berjalan dekat bazaar tu, saya hanya beli kerepek pisang, kerongsang.. dan 2 biji getah rambut kaler pink.. hehe.. Ok

Next time ingat nak singgah danga bay time malam dan ambil gambar banyak-banyak. Nanti kena spare kamera at least 12 megapixel dalam poket seluar. Ha-ha...

Okay, salam sayang...
bye

2 comments:

  1. Replies
    1. haha.. ye la.. dah lama tak buat pembaharuan.. tapi hitam dan pink still jadi temanya.. hehe

      Delete