Wednesday, June 13, 2012

LI story: Report dan Slide

Saya pelik. 
Dalam sibuk-sibuk nak siapkan report dan slide presentation, boleh lagi nak luangkan masa mengupdate blog. Kalau tengah free-free tu, tak pernah nak update blog. Tapi time banyak kerja bertimbun-timbun tulah, tangan saya menggatal nak update blog. Haha...

Nak buat review novel? Ada dua lagi novel yang saya hold dulu. Satu dah habis baca dan satu lagi saya tak sentuh lagi. Sebab kalau dah start baca, payah nak berhenti. Haha...

Report dah buat separuh. Tapi tiba-tiba rasa macam malas nak buat report. Rasa nak buat slide presentation dulu. Baru best. Oh lupa pulak nak bagitau. Saya memang akan siapkan slide dulu dan baru report akan menyusul. Perkara ini memang telah diamalkan sejak saya masih di tahun 2. Haha.. skill terpendam.
Even, waktu FYP pun, memang slide yang siap dulu sebelum thesis yang sebenar ditulis. Kalau nak tulis report dulu, macam takde idea. Dan .. semua analisis data akan diletakkan di dalam slide dulu before masuk ke dalam report atau thesis. Haha...

Dan sekarang, buat kali terakhir, saya akan berbuat demikian. Nak siapkan slide dulu and then baru siapkan report. Hehe.. Doakan saya berjaya present dengan baik ya. 

P/s: Sedang mengumpul semangat untuk buat slide dan report. Kerja sekarang asyik nak tengok TV dan alih perabot je. Bukak laptop pun malas. Haha

2 comments:

  1. sama..slide mmg akan siap dulu sebelum report..memang diamalkan ketika presentation fyp..tesis ditulis berdasarkan slide

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sangka akak jugak macam nik. haha.. yay.. ade geng.. haha

      Delete