Saturday, September 1, 2012

Random talk: Selamat Tinggal awak...

Assalamualaikum.

Rasa macam dah lama tak update blog ni. Hurm.. rindu nak menaip laju-laju atas keyboard ni. rindu... Rindu..RINDU!!
Ahh.. macam meroyan pun ada kan.. haha.. Entah semenjak menjadi penanam anggur yang berjaya ni, terasa laptop tak berapa digunakan. Yalah, selalu bangun pagi benda pertama yang dibuat adalah onkan laptop... dan biarkan loading and then baru mandi. Tapi sekarang, laptop hanya dibuka bila perlu sahaja.

Hurm.. Facebook? Of coz memang la selalu on tapi kan... Entah.. bukan ade apa sangat pun kat facebook tu. Haha.. Tapi saya masih penuh dengan aktiviti. Ada benda yang saya masih berhutang dengan orang tu. Adooi. ni yang nak kena langsaikan cepat-cepat.

Hurm.. 
Apa yang saya nak tulis ni kan.. haha.. tah ape-ape kan. Hehe.. Tu baru mukadimah. Panjang kan mak jemah.

Sebenarnya saya ada banyak benda nak cakap. Ingat lagi tak hanpon kaler pink sony ericsson w595 dulu? Iye yang kaler pink tu. Hanpon tu telah selamat diletakkan di dalam kotak kenangan. Alahai. Iye, hanpon pink yang menemani saya selama ini telah rosak. Kalau sikit-sikit, saya sanggup je baiki, tapi kalau dah memang dia mahu pergi, saya relakan dan cari pengganti. Oh My.. nampak sangat tak setia... ** background sound- teman pengganti oleh black.**

hanpon pink yang telah merakam banyak gambar  dan berjasa pada saya..huhu
Dan 28hb Ogos, 2012 pukul 3.37pm. Hanpon pink itu telah mengalami komplikasi wayar dalam badan dan meninggalkan saya sendirian terkontang-kanting menanti panggilan dari pihak interviewer. Adoi.. time pihak interviewer nak call la dia rosak. Sabar je mak jemah.

Dan tepat 2.15pm, 29hb Ogos 2012. Saya telah mendapatkan pengganti bagi hanpon pink tu. Yay, and yang ni pun pink jugak. Ah.. tak kisahlah phone jenis apa, janji pink. Lagi satu nak kena jaga bajet sebab saya kan penganggur lagi. So jangan nak mengada-ngada nak pakai Samsung Galaxy Note ke SIII ke.. Haha
Saya sayang awak jugak laptop oren (kaler sispa) haha.. Sila abaikan 2 biji novel tu.. haha
Buat hanpon saya yang telah pergi.

Walaupun awak dah pergi.. awak tetap dalam hati saya. Saya akan simpan awak dalam kotak kenangan saya. Terima kasih kerana berjasa kepada saya sepanjang hampir 3 tahun ni tau. Saya sayang awak sangat-sangat.

Buat hanpon yang baru berkhidmat,

Awak yang ke-tiga hadir dalam hidup saya. Saya akan jaga awak sebaiknya. Awak ada keistimewaaan tersendiri. Saya harap awak dapat berkhidmat dengan baik dan berjasa kepada saya. Saya sayang awak jugak. <3

P/S: sayangilah mereka seadanya. Eh apa ni? Haha.. Saya sayang hanpon-hanpon saya. Love you...




4 comments:

  1. hak hak hak..
    dh tiba masanya utk dia pergi..
    redhakanlah pemergiannya..

    jaga penggantinya elok2x..mahal tu..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nik akan jaga die elok2.. erk mahal ke? haha.. Walaupun takde la mahal mane.. Penting tau hanpon ni.. hee

      Delete
  2. haha..sweet nyer main romantik2 dgn hp

    ReplyDelete
  3. haha.. bila lagi kak....time ni la nak romantik dengan hp... hehe

    ReplyDelete