Sunday, December 16, 2012

Random talk: Tahun baru dan environment baru..

Assalamualaikum...

Dah lama tak berbicara di sini. Cewah nik.. Klas kau jah.. hehe.. Ingat lagi tak entri saya yang lepas? Entri yang bertarikh 9 Oct 2012 tu. Ya, saya cerita mengenai ujian. Tak semua yang kita nak kita akan dapat on the spot. 
              
             "Setiap dari kita diuji dengan pelbagai jenis ujian yang kita mampu tangani."

Dan saya selitkan kata-kata di atas pada permulaan entri. Hurm.. Ada sebab mengapa saya ulang balik apa yang saya tulis pada entri yang lepas. Cuba teka.. Hehe.. Eh.. tergedik plak di sini. 

Sebenarnya, saya akan mengundurkan diri dari kerja sekarang. Ya, kerja sebagai Front Desk Assistant di sebuah resort di pahang tu.. Hehe.. Lagipun, tahun baru hampir tiba kan.. So, saya nak mulakan hidup baru di tahun baru.. ** bunyi macam patah hati je kan.. Haha**

Sebenarnya, berat hati juga nak tinggalkan kerja tu, tapi panggilan kerja baru ni membuatkan saya rasa saya perlu pergi.. Ceh... macam nak tinggalkan pakwe je.. Hehe..Sepatutya esok dah kena lapor diri kat tempat baru, tapi... Saya mintak dalam masa seminggu untuk clearkan kerja-kerja di resort sebelum ke tempat baru. 

Mungkin sebab kerja baru ni, lebih kepada bidang yang saya belajar dulu di UMT... So, saya memang terima kerja tu, cuma mintak masa dengan  bos baru untuk clear kerja kat resort. So, saya kena ingat balik la.. GMP, GHP.. SOP... HACCP dan sebagainya.. Dan saya minta untuk ditrain semula sebelum saya train anak buah.. huhu..

Okay la...apa-apa pun saya akan rindukan suasana kerja di resort.. Ya, rindu untuk dimarah-marah guest.. rindu untuk bergelak tawa bersama rakan sekerja.. 

Kenangan berhari raya di Resort tempoh hari... Bersama Senior yang sporting... hehe

P/s: Bos... Anda terbaik.. Thanx sebab ambil saya berkerja walaupun saya tak ada kemahiran dalam bidang tourism dan hospitality tu ya.. Thanx sangat...



4 comments:

  1. dah dpt kerja baru..erm, aku bau kek...nnti belanja aku kek kat kedai kau..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. lepas ni boleh makan kek.. biskut.. brownies..dan western food.. la...

      Delete