Saturday, March 31, 2012

Segmen: Lets Be Friend by Sandra

Assalamualaikum,

Sudah lama tak blogwalking blog kawan-kawan maya sehingga tidak sedar diri ini telah ditag. Oh my... terima kasih kepada cik Aya Aris.. hehe kerana sudi mengetag diri ini. Maaf kerana lambat menjawab tag anda. Agaknya masih valid lagikah segmen ini? Oleh kerana saya tidak mahu menghampakan permintaan cik aya.. ehem.. saya dengan riang gembiranya menyertai segmen 'Lets Be Friend by Sandra'.



Berbalik kepada segmen ini. Ada beberapa soalan yang dikemukan dalam segmen ini. Biarlah saya menjawab satu demi satu soalan ini okay.

1. Nama paling femes
Hurm... Paling femes? Rasanya semua orang panggil saya nik. Tak ada apa yang menarik pun. Just nama family je. Nama penuh panjang sangat nak panggil so, paling senang patah perkataan yang paling depan. Nama belakang jarang digunakan sebab.... semua kawan panggil guna nama depan. Ada sesetengah orang sahaja yang panggil Azie atau Zie dan kadang kala panggil penuh.. Aziemah.. haha...

2. Umur
Hurm.. umur ya...? Kalau mengikut i/c, umur saya dah boleh mengundi dah ni. So, faham-faham je la.  

3. 5 perkara yang digemari
Ada banyak benda yang saya gemar ni. Tak tahu nak mulakan yang mana satu dulu.

i) Masak
Saya suka masak dan bagi orang makan. Entah, memang naturally kot. Dah jadi habit dalam diri. Kalau masak dan takde orang nak makan mesti terasa dan ugut tak mahu masak dah. Haha.. punye la buruk perangai.

ii) Buku
Saya suka buku. Novel? Sudah semestinya. Saya kalau baca novel, memang dah tak pandang orang keliling dah. Tapi sejak akhir-akhir ni, buku sejarah Melayu pun saya bantai sekali baca. Entah terasa seronok pula baca buku sejarah. Oh ya, hikayat malim deman pun saya dah khatam. Tak sangka boleh khatam buku prosa tradisional yang guna ayat-ayat klasik.

iii) Minyak wangi
Saya sangat suka perfume. Mungkin sebab hidung saya sangat sensitif pada bau. So, saya memang selalu tukar-tukar perfume every semester. Kalau semester lepas saya pakai silky girl stunning, semester ni saya pakai perfume Imari. Saya suka buat koleksi perfume.

iv)Melukis dan mewarna
Melukis dan mewarna ini memang tak dapat dipisahkan dalam hidup saya. Sebab saya tak dapat nak ambil subjek pendidikan seni sewaktu SPM dulu, saya jadi frust. So, bagi mengubati hati saya yang lara, saya pun terus melukis walaupun hanya dalam buku amali kimia atau biologi. Kalau dulu melukis menggunakan pensel, sekarang ni dah gunakan software. Ada improvement la kan.

v)Pink
Saya suka kaler pink. Sebab warna pink tu boleh menyembunyikan keganasan diri haha.. Eh tak lah. Saya suka pink, sebab dari kecil lagi memang mama selalu belikan barang untuk saya warna pink. Baju, kasut atau klip rambut pun mesti warna pink. Sampai saya besar bila beli baju kurung pun warna pink. Even first hanphone saya pun, abang saya belikan kaler pink. Sebab abang kata, perempuan nampak sweet kalau pakai kaler pink. So, pink tu dah jadi sesuatu yang biasa bagi saya. Sampai saya beli second phone pun, still kaler pink. Mama pun dah tahu.. pink tu warna saya. So, yang lain jangan usik. Haha..

Rasanya saya dah menjawab semua soalan kan? Oleh kerana saya perlu mengtag.. saya pun tak tahu nak tag siape. Lagipun segmen ni dah tamat tempoh kan.. hehe.. So, saya tak tag siapa-siapa la. Kawan-kawan lain dah lama tak aktif blog. Ok terima kasih kepada yang menjalankan segmen ini dan terima kasih juga kepada yang sudi mengetag saya.

Ok sekian... :)