Friday, April 26, 2013

Random: Perantau

Hai,


Dah lama rasenye tak membebel kat sini.  Jari-jemari saya  pun dah tak tangkas menaip seperti dahulu. Yela, kerja sekarang ni, bukannye nak kene pandang komputer 24 jam. Jadi, terasa kekok pulak nak menaip. Haha..

Apa kabar kawan-kawan semua? Sihat?
Rasanya macam dah berbulan-bulan tak mengupdate cerita kat blog ni. Ya, betul kata kak nourel, kalau dah masuk alam kerja, memang susah nak update blog.. Lagipun, terasa macam tiada apa yang nak diceritakan.. Nak cerita pasal kerja?

Owh tu tersangat la tidak profesional. Nak cerita pasal aktiviti? Hurm.. hari-hari kerja je la aktiviti wajib.. So, apa yang saya nak ceritakan? Hehe..

Tiba-tiba, di hari jumaat yang indah ni, saya terasa nak buat aktiviti menaip. Owh.. saya kerja shift petang hari ni, jadi... banyaklah masa nak bersuka ria depan laptop usang yang berusia hampir 5 tahun ni. hehe..

Sekarang, trend pakai wechat kan.. Rakan-rakan sekerja sibuk pakai wechat dan whatapps... Hurm.. lagi-lagi sekarang ni, telefon pintar dah boleh jadi sesuatu yang mampu milik.. hehe.. Owh thanx rebat rm 200..

Tapi... saya tak redeem pun lagi rebat tu.. hurm.. terasa sekarang bukan masanya lagi kot nak beli telefon pintar tu.. so, kawan-kawan wechat... saya tengok je la... haha... biarlah... janji duit nak makan ade.. maklumlah kerja kat negeri orang.. kena la pandai jimat.. yang perlu.. kita utamakan.. yang tak berapa nak perlu.. ketepikan dulu ea..

So, saya on da way nak mengumpul duit nak beli kereta.. susahnye takde transport nak gi keje.. Kalau kat kuantan.. senang la.. abah ambil.. abah hantar.. sekarang ni? hehehe.. Memang banyak public transport.. tapi limited sampai pukul 11 malam je... kalau dah keje balik pukul 1 atau 2 pagi...? mengah jugak nak cari teksi..

hurm.. jadinya... tengah mencari.. brochure-brochure kereta...mana tau boleh beli dalam masa yang terdekat ni...

Ok thanx...
nak makan tengah hari di kedai mamak.. Erm... mamak lagi... hehe
P/s: hidup di negeri orang kena tahu jaga diri. :)

2 comments: